Bob Geldof ne želi s svojim projektom nikomur škodovati. Foto: epa
Bob Geldof ne želi s svojim projektom nikomur škodovati. Foto: epa
Dobrotnik Geldof je ponovno v svojem elementu. Foto: epa
Elton John
Mogočni glas Eltona Johna bo donel v Hyde Parku. Foto: epa

Koncert naj bi tako Dobrodelni organizaciji valižanskega princa prinesel 1,6 milijona britanskih funtov. Vstopnice za obisk koncerta bodo sicer brezplačne, naročiti pa jih bo možno le prek SMS-sporočil, ki bodo tokrat za 1,5 funta dražja. Organizatorji Geldofovega novega humanitarnega podviga nameravajo na razpolago dati 145.000 vstopnic. Čeprav se sliši ogromno, pa menijo, da bo povpraševanje še veliko večje.



Geldof: Nikomur nočemo škodovati
Del sredstev pa se bo stekel tudi na račun dobrodelne organizacije Help a London Child (Pomagaj londonskemu otroku), ki bi tudi žela del dobička tradicionalnega koncerta organizacije valižanskega princa. Predstavnik Boba Geldofa je povedal, da Geldof in njegova ekipa prizadetih otrok niso želeli prikrajšati za pomoč, zato so se tudi odločili, da del denarja, ki ga bo prineslo "žrebanje" vstopnic, namenijo omenjenima društvoma.

Zgolj SMS-sporočilo pa ne bo dovolj za vstop v druščino, med katero bodo z žrebom izbrali srečne prejemnike vstopnic. Kdor se bo želel potegovati za vstopnico, bo namreč najprej moral pravilno odgovoriti na vprašanje in odgovor poslati s SMS-sporočilom.

Prava falanga zvezdnikov
Organizatorji koncerta pričakujejo, da bo loterija vstopnic prinesla več milijonov funtov, saj bo povpraševanje po vstopnicah zelo verjetno izjemno. K temu naj bi pripomogla predvsem vrhunska zasedba zvezdnikov, ki so že potrdili sodelovanje na koncertu. V Hyde Parku bodo tako nastopili Dido, Eltom John, Keane, Mariah Carey, Scissor Sisters, Paul McCartney in Sting.