Garbage prihajajo v Ljubljano nekaj dni pred izidom svojega šestega studijskega albuma. Strange Little Birds bo luč ugledal v petek. Foto: EPA
Garbage prihajajo v Ljubljano nekaj dni pred izidom svojega šestega studijskega albuma. Strange Little Birds bo luč ugledal v petek. Foto: EPA
Zakk Wylde
Zakk Wylde bo ljubljanskemu občinstvu predstavil svoj drugi samostojni album Book of Shadows II. Foto: EPA
Marko Hatlak. Foto: Osebni arhiv
Super Šiška Week bo v petek sklenil Marko Hatlak s skupino. Foto: Osebni arhiv

Teden se začenja z Wyldom, vodjo skupine Black Label Society in nekdanjim kitaristom pri Ozzyju Osbournu, ki predstavlja svoj drugi samostojni album Book of Shadows II. Kot poseben gost se mu je na turneji ob 20-letnici izida njegovega prvega samostojnega albuma pridružil pevec in kitarist Jared James Nichols.

Garbage s šestim ...
Jutri bo v sklopu programa Indekš lekcija najprej nastopil skandinavski indie fenomen Liima. Zasedba, ki jo sestavljajo člani skupine Efterklang ter tolkalec Tatu Rönkkö, je marca izdala prvenec "ii". Sledil bo razprodan koncert Garbage, enega najuspešnejših alternativnih rockovskih bendov iz devetdesetih let. Garbage so leta 1995 s prvencem Garbage, s katerega sta uspešnici Stupid Girl in Only Happy When It Rains, osvojili srca poslušalcev in navdušili kritike. Sledili so albumi Version 2.0, Beautiful Garbage, Bleed Like Me in Not Your Kind of People. Zasedba je prodala več kot 17 milijonov albumov, med drugim pa podpisujejo tudi naslovno skladbo 19. bondijade Vse in še svet (The World Is Not Enough). V Ljubljani se ustavljajo tik pred izidom šestega studijskega albuma.

... Biffy Clyro s sedmim albumom
Tudi alter rock bend Biffy Clyro so ravno v pripravah na predstavitev nove plošče, in sicer sedmega studijskega albuma Ellipsis. Trije prijatelji iz Škotske, ki so pritegnili pozornost s četrtim albumom Puzzle (2007) in postali po promociji petega studijskega izdelka Only Revolutions prave zvezde, bodo nastopili v sredo, občinstvo pa bo ogrevala slovenska indie-folk-rock zasedba Jardier.

Člani instrumentalne rockovke skupine Battles v četrtek predstavlja album La Di Da Di, s katerim znova "premikajo meje domišljije in možnega v rocku". Za uvod v "koncertno eksplozijo" bodo poskrbeli domači eksperimentalni inovatorji, trio Litošt.

Koncertni teden v petek sklepa Marko Hatlak s skupino. Glasbenik je s projektom Marko Hatlak Band zaplaval v vode funka, popa, latina in džeza ter s tem uresničil svojo dolgoletno željo. Navdih, ki ga je črpal pri Jamiroquaiju, Michaelu Jacksonu, Stevieju Wonderju, Philu Collinsu, Michaelu Camilu, Princeu ter nežnih baladah velikanov rocka, prevaja v energično, zabavno, ritmično, plesno in mladostno glasbo.