Pet Shop Boys bodo glavne zvezde koncerta v Moskvi. Foto: EPA
Pet Shop Boys bodo glavne zvezde koncerta v Moskvi. Foto: EPA
Bono in kolegi iz skupine U2 bodo isti dan nastopili v Londonu in na Dunaju. Foto: EPA

Glavna zvezda koncerta na Rdečem trgu bo skupina Pet Shop Boys, ki se ji bodo med drugim pridružili Bravo, B-2, Moral Code X, Spleen in Valerij Sutkin. Pestro glasbeno dogajanje po svetu bo prenašala tudi TV Slovenija, ki se bo koncertom pridružila v soboto ob 15.00 na prvem programu, nato pa se bo prenos preselil na drugi program, kjer bo mogoče dogajanje spremljati do 2.00 v nedeljo ponoči. Nastope največjih glasbenih zvezd bosta komentirala Mojca Mavec in Andrej Karoli.

Najbolj pestro bo dogajanje v Londonu
V enajsturnem prenosu bo TV Slovenija ponudila vplogled v dogajanje na petih koncertnih prizoriščih. V okviru projekta Live 8: Dolga pot do pravice bo sicer potekalo devet koncertov. Najuglednejše glasbenike je privabil London, kjer bodo med drugim nastopili U2, REM, Robbie Williams, Madonna, Elton John in Paul McCartney, koncerti pa bodo potekali tudi v Tokiu, bližini Toronta, v Johannesburgu, Berlinu, Parizu, Rimu in Philadelphii.

Live 8 zanima dve milijardi ljudi?
Različni televizijski programi bodo spremljali dogajanje na petih koncertih, ki so jih napovedali najprej - v Londonu, Parizu, Berlinu, Rimu in Philadelphii. Organizatorji pričakujejo, da si bosta prenos ogledali dve milijardi ljudi po vsem svetu.