The Smashing Pumkins v dobrih starih časih - v taki postavi jih verjetno ne boste videli več. Foto:
The Smashing Pumkins v dobrih starih časih - v taki postavi jih verjetno ne boste videli več. Foto:
The Smashing Pumpkins
James Iha, D'Artzy Wretsky in Billy Corgan so po razpadu skupine v javnosti oprali kar nekaj umazanega perila. Foto: EPA

V snemalni studio so povabili uveljavljenega producenta Roya Thomasa Bakerja, znanega po sodelovanju s skupinami Queen, The Darkness in The Cars. Poleg vodilnega člana skupine Billyja Corgana, ki je skupino znova postavil na noge, je od prvotnih članov zasedbe v skupini le še bobnar Jimmy Chamberlin, preostali člani zasedbe pa zaenkrat ostajajo skrivnost.

Skupina Smashing Pumpkins se je razšla leta 2000, le nekaj mesecev po izidu albuma Machina/The Machines Of God. Razlog za razpad naj bi bili vse hujši prepiri med Corganom in kitaristom Jamesom Iho ter basistko D'Arcy Wretzky, ki nato še nekaj let niso govorili drug z drugim. Glede na to, da nobenega od drugih ključnih članov ne bo nazaj v skupino, lahko sklepamo, da čas še ni zacelil vseh ran.

Več neuspešnih začetkov
Corgan po Smashing Pumpkins ustanovil skupino Zwan, ki je razpadla takoj po izidu debitantskega albuma; kasneje je izdal še svojo pesniško zbirko in samostojni album The Future Embrace, ki pa tudi ni naletel na preveč dober sprejem.

Prve ne pozabiš nikoli
Kot se za vsako razpadlo zvezo spodobi, je bilo ponovno snidenje nabito s čustvi. Corgan je lani v časniku Chicago Tribune zakupil celo stran in na njej zapisal, da "njegovo srce še vedno pripada stari skupini" in da bo storil vse, da bi se znova sestavili.