Foto:
Foto:
Šola ljubezni predstavlja prepovedano ljubezen med srednješolko in njenim učiteljem.

Pižama in Martina Peštaj sta gostila pisateljico Mojco Kumerdej in knjižničarko Darjo Lavrenčič Vrabec, pogovarjali pa so se o kakovosti ljubezenske literature in upodabljanju ljubezni v prozi.

Proza nove generacije
Delo O čem govorimo zajema slovensko kratko prozo, ki jo je ustvarila nova generacija pisateljev in pisateljic z novimi pogledi na večne literarne teme in možnosti upodobitve v prozi. Dvanajst del, ki pripovedujejo s svojo raznovrstnostjo o živosti slovenske mlajše proze iz obdobja med letoma 1990 in 2004, je izbral Mitja Čander.

Prepovedana ljubezen
V Šoli ljubezni se je avtor David Belbin poglobil v tvegano ljubezen med šestnajstletno Rachel in njenim profesorjem Mike Steadman, ki se sprašujeta, kako je lahko prepovedano nekaj tako lepega, kot je ljubezen. Gre torej za vznemirljivo delo o provokativni temi, ki jo je raziskovalo že več avtorjev.

Bukvožerske debate potekajo od januarja pod vodstvom psihologinj Nataše Bucik in Martine Peštaj ter gimnazijskega profesorja Boštjana Gorenjca - Pižame. Namenjene so spodbujanju bralne kulture pri mladih, ki jim predstavljajo zanimiva domača in tuja knjižna dela.