Foto:
Foto:
Knjižne čajanke niso namenjene le najmlajšim, ampak tudi njihovim staršem in starim staršem.

Pod naslovom Matevžu je uspelo, ki so si ga sposodili pri zgodbici Aline de Petigny, so organizatorji zbrali knjige, ki govorijo o premagovanju nočnega strahu, težavah pri pospravljanju sobe, vzrokih, zakaj zbolimo, in medsebojnih odnosih, predvsem ljubezni. Tej so na čajankah v Celju, Ljubljani, Mariboru, Novem mestu, Ravnah na Koroškem, Slovenj Gradcu, Velenju, Zagorju in Žalcu namenili največ besed, saj so jo obravnavali tako s humornega kot s povsem resnega stališča.

S knjigami nad strahove
Knjige, ki so jih tokrat skušali približati bralcem, so Strahica Mona Uda Weigelta, ki je namenjena najmlajšim, Bärbel Spathelf v delu Pucek ali Če pomaga vlak, pospravi vsak junak svetuje staršem, kako otroke prepričati, naj pospravijo svojo sobo, Matica v bolnišnici pa je Janja Vidmar napisala za starše, katerih otroci so bolni ali se odpravljajo v bolnišnico.

Ljubezen v knjigah
Drugi sklop čajanke se je posvetil ljubezni. Bianka Minte König v knjigi Ljubezen in čarovnija pripoveduje, kako ljubezni ni mogoče pričarati, David Belbin se v Šoli ljubezni loti teme, ki jo še vedno obdaja tančice skrivnostnosti - ljubezni med učenko in učiteljem. Zadnja knjiga, ki so jo obravnavali januarja, Samo za dekleta: vse, kar bi rada vedela o odraščanju, ljubezni in spolnosti pa ni le leposlovno delo, ampak njena avtorica Petra Hirscher mladim prinaša tudi številne odgovore o ljubezni in spolnosti.

Program januarskih čajank:
Celje, Knjižnica pri Mišku Knjižku, ob 17.00
Ljubljana, Knjigarna MK Pri Fontani, ob 10.00
Maribor, Mestna knjigarna na Gosposki, ob 17.00
Novo mesto, Knjigarna Mladinske knjige, ob 10.00
Ravne na Koroškem, Osrednja koroška knjižnica dr. Franca Sušnika, ob 10.00
Slovenj Gradec, Knjigarna Mladinske knjige, ob 9.30
Velenje, Knjigarna Mladinske knjige, ob 10.00
Zagorje, Knjigarna Mladinske knjige, ob 10.00
Žalec, Knjigarna Mladinske knjige, ob 10.00