Foto:
Foto:

Knjižne čajanke so po mnenju organizatorjev namenjene predvsem babicam in dedkom, ki veljajo za pomembne kupce tovrstne literature. Prek njih naj bi tako ti spoznali kvalitetno literaturo, s katero bodo razveseljevali vnuke.

Prijetno preživljanje prostega časa
Prek čajank skušajo organizatorji priskrbeti tudi prijetno popestritev vsakdana za ljudi v tretjem življenjskem obdobju. Poleg tega želijo v njih obuditi ljubezen do literature, da bi ponovno posegli po knjigi. Ravno starejši namreč služijo kot vzor najmlajšim in lahko prek lastnega navdušenja za branje to strast prenesejo tudi na mlade generacije.

Otroci v knjižnici
Knjižne čajanke bodo potekale vsak tretji teden v mesecu. Na vsaki bodo voditelji in obiskovalci spregovorili o drugi temi s področja književnosti in bralne kulture. Na prvi čajanki Pota knjige govorijo o razvoju knjige in slovenske književnosti, dotaknili pa se bodo tudi pomembnega vprašanja, kako otroka zvabiti v knjižnico in mu razložiti nastanek knjige.

Knjige, vredne pozornosti
Na prvi epizodi nove sezone pa bodo predstavili tudi nekaj knjig, med drugim Tipkarskega škrata Packa Petra Semoliča (Mondena), Lektorja Jakoba Kašmira Huseinovića (Karantanija) in Piko v knjižnici Tilke Jamnik (DZS); čajanka pa se bo sklenila s predstavitvijo dveh strokovnih knjig, z delom Iztoka Ilicha Pota knjige (DZS) in književnim prispevkom dr. Matjaža Kmecla Tisoč let slovenske literature (Cankarjeva založba).

Spored čajank:
ob 9.30, Knjigarna MK, Slovenj Gradec,
ob 10.00, Knjigarna MK, Žalec,
ob 10.00, Knjigarna MK, Velenje,
ob 10.00, Knjgarna MK Pri fontani, Ljubljana,
ob 10.00, Knjigarna MK, Novo mesto,
ob 10.00, Pionirska knjižnica Leopolda Suhadolčana, Ravne na Koroškem, ob 10.00, Knjigarna MK, Zagorje,
ob 17.00, Knjižnica pri Mišku Knjižku, Celje,
ob 17.00, Knjigarna MK na Partizanski, Maribor.