Foto:
Foto:
Profesorja Roberta Langdona, ki razreši največjo zaroto v zgodovini krščanstva, bo zaigral Tom Hanks.

Svetovna knjižna uspešnica je tudi tokrat izšla zgolj v trdi vezavi, zanjo pa je treba odšteti 6.480 tolarjev. Na založbi so sicer razmišljali tudi o mehki vezavi, vendar se tokrat zanjo niso odločili. Bodo pa v bližnji prihodnosti izdali eno od zgodnejših uspešnic ameriškega pisatelja z naslovom Angeli in demoni, ki jo nekateri pojmujejo tudi kot prvi del Da Vincijeve šifre.

Prodanih 15.000 izvodov
Knjiga o 'največji prevari krščanskega sveta' je izšla leta 2003 in takoj postala svetovna uspešnica. Prevedena je v več kot 35 jezikov, od lanskega leta pa jo imamo v prevodu Nataše Müller tudi v slovenščini. Do zdaj so slovenski bralci kupili več kot 15.000 izvodov, s tem pa je knjiga postala nejvečji prodajni uspeh založbe na področju leposlovja.

Roman vzbudil močno polemiko
Brownov roman, s katerim je avtor postal znan širši svetovni javnosti, je že takoj ob izidu vzpodbudil močno polemiko. Najglasnejši so bili tisti, ki so trdili, da je veliko stvari, ki jih pisatelj v knjigi predstavlja kot dejstva, izmišljenih. Najbolj goreči med njimi so celo napovedali sodni proces, na katerem bodo skušali ugotoviti, sli so trditve, ki jih je v romanu zapisal Dan Brown, verodostojne oziroma mogoče.

Film s Tomom Hanksom v glavni vlogi
Nejasnost Brownovih trditev pa ni odvrnila filmskih ustvarjalcev, da ne bi knjižne uspešnice prenesli na veliko platno. Film naj bi začeli snemati poleti v Parizu, glavnega igralca, profesorja Roberta Langdona, pa naj bi upodobil Tom Hanks. Na filmskem platnu se mu bo kot francoska znanstvenica Sophie Neveu pridružila igralka Audrey Tatou, ki jo trenutno v slovenskih kinih lahko občudujemo v vlogi Mathilde v filmu Zelo dolga zaroka.