Predstava Lettres et memoirs (Maria Callas: Pisma in spomini) bo na sporedu pariškega gledališča do 28. marca.

Monica Bellucci je zaslovela s filmi, kot so Malena, Nepovratno in Kristusov pasijon. Foto: Reuters
Monica Bellucci je zaslovela s filmi, kot so Malena, Nepovratno in Kristusov pasijon. Foto: Reuters

Volf je po pisanju francoske tiskovne agencije AFP povedal, da se italijanska igralka in lik operne dive, ki jo igra, na odru spojita z neverjetno kemijo. Monica Bellucci po njegovih besedah izjemno natančno uteleša moč in občutljivost pevke, kot znana osebnost pa se je tudi lažje poglobila v lik ženske, ki postaja legenda.

V Parizu živeča Italijanka Monica Bellucci v predstavi med drugim nosi obleko, ki je nekoč pripadala Marii Callas. Igralka poudarja, da so pisma pevke, po katerih je Volf gradil predstavo, izjemno lepa. "Nemogoče bi se ne bilo poglobiti v dušo te prekrasne umetnice," je njene besede še povzel AFP.

Sorodna novica Maria by Callas

Maria Callas zaradi svoje izjemne izrazne moči, pevske tehnike ter glasovne in interpretativne raznovrstnosti velja za največjo operno pevko 20. stoletja. Najbolj cenjena je bila kot interpretka naslovnih vlog Norme, Tosce in Medeje. Naslovnice časopisov pa so nenehno polnile zgodbe iz njenega zasebnega življenja, na udaru je bila predvsem zaradi razmerja z grškim milijarderjem Aristotelom Onassisom, ki se je po njunem razhodu poročil z Jackie Kennedy, vdovo nekdanjega ameriškega predsednika Johna F. Kennedyja.

Monica Bellucci je ob tem dejala, da je operna diva javnosti vselej kazala srečno podobo, za katero pa se je skrivalo nekaj popolnoma drugega. "Ko je nekdo izpostavljen, je v veliki nevarnosti. Jaz se trudim zaščititi ... Zelo pomembno je ostati prizemljen in imeti distanco do svoje javne podobe," razmišlja igralka, ki je bila v središču tabloidnega novinarstva po ločitvi od francoskega igralca Vincenta Cassela.

Repertoar Marie Callas je obsegal več kot 40 sopranskih vlog. Za
Repertoar Marie Callas je obsegal več kot 40 sopranskih vlog. Za "operno biblijo" pa jo je nekoč označil skladatelj Leonard Bernstein. Foto: Reuters

Maria Callas (1923–1977) se je rodila v New Yorku grškim priseljencem kot Maria Kalogeropoulos. Študirala je na konservatoriju v Atenah, na mednarodnem prizorišču pa se je uveljavila leta 1947 z nastopom v Veroni v operi La Gioconda skladatelja Amilcareja Ponchiellija.