Marka Hatlaka smo lahko videli tudi v dokumentarnem filmu TVS Harmonikarji. Foto: Žiga Koritnik
Marka Hatlaka smo lahko videli tudi v dokumentarnem filmu TVS Harmonikarji. Foto: Žiga Koritnik
Marko Hatlak
Marko Hatlak in skupina Funtango. Foto: RTV SLO

Marko Hatlak je s svojo harmoniko zabaval 28. 12. v hotelu Mons, kjer je obiskovalcem pripravil koncert, vsebinsko razdeljen na dva sklopa. V prvem je poustvaril dva klasična Bachova korala in deli dveh sodobnih avtorjev za harmoniko (Lotharja Kleina in Jukke Tiensuoma), v drugem delu pa se je vrnil k Bachovi sonati za flavto in čembalo v h-molu in koncert sklenil z deli Astorja Piazzolle.

Gostujoča mlada glasbenika
Kot gosta pa je Hatlak na koncert povabil gruzijskega oboista Georgija Kalandarišvilija in violinistko Mojco Križnič. 22-letni glasbenik Georgi Kalandarišvili se že lahko pohvali z več mednarodnimi nagradami, trenutno pa je študent na Visoki šoli za glasbo in gledališče v Münchnu in od leta 2004 na Visoki šoli za glasbo Franz Liszt v Weimarju. Veliko nastopa tudi na solističnih koncertih in koncertih z orkestri po Evropi. Marko Hatlak je k sodelovanju povabil tudi Mojco Križnič, ki študij violine na ljubljanski glasbeni akademiji končuje pri profesorju Vasiliju Meljnikovu. Za izvedbo koncerta Šimanovskega, ki ga je izvedla kot solistka s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, je prejela Prešernovo nagrado. Izpopolnjevala se je na različnih simpozijih, poleg študija pa igra tudi pri simfonikih RTV Slovenija in sodeluje s skupino Funtango.

Letos decembra je harmonikar med drugim nastopil tudi v Cankarjevem domu, kjer sta se mu na odru pridružila svetovno znani pedagog in glasbenik na harmoniki Stefan Hussong in Simfonični orkester RTV Slovenija.