Čarobni prah popelje gledalce v svet mišk. Foto:
Čarobni prah popelje gledalce v svet mišk. Foto:

Festival je 3. 10. ob 17.00 odprla predstava Čarobni prah v izvedbi Mini teatra Ljubljana, potekal pa bo do 7. oktobra. Predstava popelje gledalce v svet mišk, ki pobirajo zdrave bele zobke izpod blazin otrok. Pogumni miški se nekega dne znajdeta pred pomembno nalogo; mali Tinkari morata nujno dlesni posuti z belim prahom, da ji bodo zrasli novi zobki. Da pa je naloga težja, poskrbi strašni mačkon, zaradi katerega se miški obrneta na pomoč k slavnem detektivu kužku Olafu.

Miška, ki si razpara trebušček
Mini Teater Ljubljana bo tudi 4. 10. predstavil zgodbo o miškah, natančneje eni sami miški, ki je lezla čez plot in si raztrgala trebušček. Zato se je odpravil k čevljarju, da bi ji ga ta zašil. Vendar pa je čevljar za kaj takega potreboval dreto in tako se je miškina pot nadaljevala h kravi …

Pavliha
Lutkovno gledališče Maribor nastopa s predstavo Pavliha, ki bo svojo zgodbo predstavil 5. 10. Gre za predstavo, ki temelji na slovenskih ljudskih motivih, nastala pa je po ideji in zasnovi igralke Karle Godič, tehnika Mirka Černica in stalnega sodelavca Lutkovnega gledališča Maribor Pavla Poláka.

Pripoved o zlati roži
Pravljica o zlati roži, s katero se predstavlja glasbeno gledališče Melite Osojnik (6. 10.), pripoveduje zgodbo o fantku Benjaminu, ki neke noči sanja prekrasne sanje o zlati roži. Ko pa se drugi dan odpravi na pot v šolo, se namesto na domačem dvorišču znajde v gozdu. Iz krošnje starega hrasta se oglasi kukavica, ki mu razkrije, da pozna pot do zlate rože.

Trije prašički
Na koncu bo na vrsti še predstava Trije prašički (7. 10.), za uprizoritev katere je spet poskrbel Mini Teater Ljubljana. Gre za predstavo o znani pravljici o treh prašičkih, njihovem sporu o materialu za hiške in nepogrešljivem volku. Besedilo pravljice je na povabilo Mini teatra priredil češki lutkovni režiserj Pavel Polák, ki velja za enega najbolj znanih čeških režiserjev.