Priprave na festival Medana. Foto: Medana
Priprave na festival Medana. Foto: Medana

Zato se na Škrabčevi domačiji v Hrovači pridružujejo dogodku Medana pred Medano, ki je 22. 8. ob 20.00 napovedal Mednarodni pesniški festival Dnevi poezije in vina Medana 2006, ki bo letos že deseto leto zapored zadnji teden v avgustu v vasici Medana v Goriških Brdih povezal pesnike iz različnih dežel sveta.



Čeprav so vsi trije gosti Škrabčeve domačije mednarodno uveljavljeni pesniki, pa nihče od njih ni popolnoma predan pesništvu. Vsi trije se ukvarjajo tudi z drugimi dejavnostmi. Christoph W. Bauerv tako poleg verzov piše tudi prozo in eseje. Objavil je štiri pesniške zbirke, pohvali pa se lahko tudi z dokončanim romanom. Za svoje delo je leta 2002 prejel tudi nagrado občinstva na tekmovanju za nagrado Ingeborg Bachman.

Ulrikke S. Germes v svojo poezijo - izdala je že osem zbirk - vnaša tudi izkušnje, ki jih je pridobila v Hong Kongu, kjer je preživela več let. Poleg pesmi Germesova piše tudi prispevke za antologije, različne časopise, sodeluje pa tudi z danskim nacionalnim radiem. Najbolj celovito se umetnosti posveča Zmicier Vishniou, ki deluje tudi kot performer in je soustanovitelj beloruske avantgardne skupine Bum-Bam-Lit. Umetnik sicer deluje tudi kot član umetniške skupine Schmercwer, je pa tudi urednik in založnik revije Teksty.