Foto:
Foto:

Za to sta poskrbela člana dua Silence, ki sta 17. 2. v tem ljubljanskem klubu predstavljala svoje ustvarjanje. V ospredju zanimanja je bil njun zadnji album Vain, ki je posvečen skrivnostni smrti slovenskega umetnika Mateja Smolnika.

Njegova smrt je Benka in Hladnika spodbudila, da sta se začela še intenzivneje spraševati o tem, zakaj lahko šele po smrti nekega umetnika na njegov opus začnemo gledati objektivno. Sicer se duo Silence na javno mnenje in njegove želje ne ozira prav pretirano. Za njuno ustvarjanje je značilna brezkompromisnost in neomajnost, njuna glasba pa je izvirna zmes elektronskih ritmov in akustičnih elementov, v kateri se vedno najdejo tudi eksotični instrumenti.

Benko in Hladnik sta se do zdaj podpisala pod štiri albume; prvega sta izdala leta 1997, plošči Ma non troppo pa so sledile Unlike A Virgin, Vain in filmska glasba, ki sta jo ustvarila za predstavo Matjaža Pograjca Maison des rendez vous. Njuno ustvarjanje so skoraj kot po pravilu vedno bolje ocenili v tujini kot doma.