Na območju Topolšice je veter podrl več dreves, ki so jih odstranjevali gasilci PGD Topolšica. Foto: PGD Topolšica
Na območju Topolšice je veter podrl več dreves, ki so jih odstranjevali gasilci PGD Topolšica. Foto: PGD Topolšica

Močan veter je podiral drevesa na cestišča, v treh primerih pa so padla na stanovanjska objekta in hlev. Posredovalo je 21 gasilskih enot ter druge službe, ki so podrta drevesa odstranjevale in občanom nudile pomoč pri zaščiti poškodovanega ostrešja, so navedli.

O vetrolomu so poročali na območjih občin Dobrna, Gornji Grad, Laško, Luče, Mozirje, Solčava in Velenje ter na območju Podgorja. Zgodil se je tudi na regionalni cesti v Podklancu ter na regionalni cesti na Tolstem Vrhu.

Sirena za splošno nevarnost v Topolšici

Na območju Topolšice so dopoldne sprožili sireno za splošno nevarnost. PGD Topolšica je na družbenem omrežju na strani Krajevne skupnosti Topolšica sporočil, da močan veter podira drevje in lahko odkriva strehe. Veter je podrl več dreves na cesti proti Slemenu in Banku, zato so v PGD Topolšica krajane pozvali, naj raje ostanejo doma.

Najmočnejši sunek vetra po nižinah so dopoldne izmerili na meteorološki postaji Letališče Lesce. Dosegel je 71 kilometrov na uro, so sporočili iz Agencije RS za okolje. V sredogorju in visokogorju sunki dosegajo in presegajo hitrosti 100 kilometrov na uro.

Kot so sporočili z agencije, na severu Slovenije piha okrepljen veter severnih smeri. Močnejše sunke pričakujejo še do večera, nato bo veter začel postopno slabeti.

Po vetrolomu za gasilce največ dela na območju Velenja, Laškega, Logarske doline in Ormoža
Bi lahko neurje Boris in nevarnost iz soseščine dosegla tudi Slovenijo?