Radarska slika padavin v zadnjih 90 minutah. Animacija se posodablja sproti. vir: ARSO

Sprva bo še sončno in vroče, nato bo državo prešla vremenska fronta, ki je od severa dosegla Alpe, pravijo vremenoslovci. "Vremenska fronta, ki je še včeraj krojila razplete olimpijskih tekmovanj v Parizu, je dosegla Alpe in bo v večernih urah prešla naše kraje," so zapisali na družbenem omrežju Facebook.

Vreme RTVSLO.si

Ker smo na stiku hladne atlantske in vroče afriške zračne mase – najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 35 stopinj Celzija –, bo to popoldne pri nas povzročilo pestro vremensko dogajanje, opozarjajo na Arsu.

"Popoldne, po 14. ali 15. uri, se bodo padavine začele pojavljati v severni Sloveniji, do večera pa bodo zajele večji del Slovenije, predvsem notranjost. Izdali smo opozorilo zaradi možnosti krajevnih neurij. To pomeni predvsem močne sunke vetra, udare strel, nalive in lokalno lahko kje tudi točo," je za TV Slovenija dejal vremenoslovec Brane Gregorčič z Arsa.

Nevihte bo spremljal okrepljen severni do severovzhodni veter, na Primorskem bo zvečer zapihala zmerna burja. Ponoči se bo ozračje umirilo, še napovedujejo na agenciji.

Za jugozahodni del države je medtem še vedno razglašena velika požarna ogroženost naravnega okolja.

Vroč dan se bo po opozorilih končal z neurji