Kako so se imeli na snemanju, lahko izveš v spodnjih izjavah! Če povzamemo, bilo je lepo!

Mia Koritnik . Foto: Adrijan Pregelj
Mia Koritnik . Foto: Adrijan Pregelj
Kdaj bo serija na TV in radiu?


Dokumentarna serija Prvič bo od 12. februarja na 2. programu TV Slovenija ob ponedeljkih ob 20.30. Podkast Prvič bo od 14. februarja na sporedu na Prvem programu Radia Slovenija ob sredah ob 20.00. Seveda pa ga boste našli tudi v svoji najljubši aplikaciji za podkaste.

Mia Koritnik 

"Snemanje oddaje Prvič je bilo zame ena boljših izkušenj v letu 2023. Vzdušje je bilo resnično sproščeno in pozitivno, tako da sem si upala povedati vse, kar mi je prišlo na misel. Vsi, ki sem jih na novo spoznala, so bili izjemno prijazni in ustrežljivi, zato bi celotno snemanje lahko brez obotavljanja primerjala s sproščenim pogovorom med prijatelji. Teme, o katerih smo razpravljali, se bodo marsikomu zdele precej tabu, kar se mi zdi enkraten razlog za to, da smo jih mi tako podrobno in lahkotno "predelali", po dolgem in po čez. Osebno menim, da bosta prav takšna odprtost in iskrenost, kot sta bili navzoči v našem pogovoru, pripomogli k pogostejšim diskusijam o tako imenovanih neprimernih in nekonvencionalnih temah."

Lina Šoper Rijavec je bila vesela odziva na snemanju. Foto: Adrijan Pregelj
Lina Šoper Rijavec je bila vesela odziva na snemanju. Foto: Adrijan Pregelj

Lina Šoper Rijavec 

"Moram reči, da sem bila presenečena, kako odprto in sprejemajoče je bilo snemalno okolje. Počutila sem se res slišano, hkrati pa sem dobila priložnost, da odraščanje, osebno identiteto, spolnost vidim še iz drugih perspektiv. Izkušnja, ki mi je odprla nov pogled na ljubezen, ne samo do drugih, temveč tudi do same sebe."

Lavra Malavašič

"Res ful super! Kot ekipca se mi zdi, da smo se dobro ujeli. Vsak je bil zelo drugačen in različen, a hkrati smo se super dopolnili karakterno. Sem mislila, da bom bolj živčna glede na to, da bom pred kamero, ampak je zaradi res odlične celotne ekipe bilo vse tako sproščeno in zabavno. Definitivno ena izmed najboljših in zabavnih izkušenj v življenju."

Lavra Malavašič. Foto: Adrian Pregelj
Lavra Malavašič. Foto: Adrian Pregelj
Jana Petelin. Foto: Adrian Pregelj
Jana Petelin. Foto: Adrian Pregelj

O čem govori oddaja Prvič in katere teme bodo obravnavane v vseh desetih oddajah najdete tukaj.

Jana Petelin

"Verjetno si bom iz snemanja najbolj zapomnila domačnost settinga - torej jedilnico dijaškega doma haha.
Bi rekla, da zato, ker me je odneslo nazaj v leta osnovne in srednje šole (zato je bilo mogoče o določenih "najstniških" tematikah lažje govoriti) - vseeno sem bila starešina med izbranimi sodelujočimi. Drugače pa zelo sproščena ekipa!"

Tilen Lajevec

"Bilo je kar zabavno in spoznal sem veliko zanimivih oseb. Teme, ki smo jih razglabljali, so bile zanimive in jih še nikoli nisem videl na TV-ju".

Tilen Lajevec. Foto: Adrian Pregelj
Tilen Lajevec. Foto: Adrian Pregelj

Alexander Stanič

"Na snemanju sem se, priznam, imel bolje, kot sem pričakoval. Od ljudi, ki so sodelovali, vse do tem mi je bilo super! Prav tako sem rad na kameri, zato mi je bilo pisano na kožo."

Alexander Stanič. Foto: Adrian Pregelj
Alexander Stanič. Foto: Adrian Pregelj
Marko Ponjavič. Foto: Adrian Pregelj
Marko Ponjavič. Foto: Adrian Pregelj

Marko Ponjavič

"Sodelovanje v oddaji Prvič mi je bilo v veselje, čeprav smo snemali sredi poletja, ko je bilo zunaj vroče in bi zagotovo raje bili vsi na morju, smo se z ekipo imeli odlično, veliko smo se nasmejali, predvsem pa so snemanja zelo hitro minila. Verjamem, da bo oddaja zelo všeč tudi gledalcem."

Ana Vida Resnik

"Snemanja oddaje sem se zelo veselila. No, priznam, malo me je bilo strah kako naj bi potekalo snemanje za pravo televizijsko oddajo. Česar nisem pričakovala je toplina celotne ekipe in sogovorcev. Vzdušje je bilo tako sproščeno, da sem pozabila, da snemamo. Sogovorci so postali moji prijatelji in deljenje misli; neprecenljivo. Vse je bilo tako zelo pristno. A sem omenila, da smo imeli maskerja? Zelo kul! Tudi med čakanjem na snemanje smo se pogovarjali in jedli, izmenjevali poglede na življenje skozi spoznavne igre in se pozneje spoprijateljili izven kamere. Ne vem, če sem se kdaj počutila tako zelo sprejeto in razumljeno. Zelo hvaležna za izkušnjo!"

Ana Vida Resnik. Foto: Adrian Pregelj
Ana Vida Resnik. Foto: Adrian Pregelj

Lučka Novak

"Kako je bilo na snemanju? Odlično. Mislila sem, da bom imela hudo tremo, in na koncu se je izkazalo, da so vsi tako sproščeni in simpatični, da treme ni bilo. Uživala sem, ko sem spoznavala nove ljudi in z njimi delila svoje izkušnje. Upam, da bom s tem komu pomagala, da bo videl, da ni sam."

Lučka Novak. Foto: Adrian Pregelj
Lučka Novak. Foto: Adrian Pregelj

Timotej Klinec

"Snemanje je bilo res sproščeno in mislim, da smo vsi sodelujoči hitro pozabili na kamere in padli v zares neobremenjen prijateljski pogovor. Upam in verjamem, da bo mlajša ciljna publika iz pogovorov lahko dobila občutek, da v raznih življenjskih situacijah nikakor niso sami, ter se zraven prijetno nasmejala."

Timotej Klinec. Foto: TV Slovenija
Timotej Klinec. Foto: TV Slovenija