Dopustniško vzdušje vlada tudi na Mojem spletu. Foto: MMC RTV SLO
Dopustniško vzdušje vlada tudi na Mojem spletu. Foto: MMC RTV SLO

Nova gripa je bila po podatkih WHO do tega trenutka usodna za nekaj več kot 800 ljudi. Vse opravljene študije dokazujejo, da nova gripa ni nič drugačna od stare. Na pristojne institucije zato naslavljam vprašanje, čemu taka panika in kako boste upravičili milijone evrov, ki jih boste namenili za nakup nepreverjenega cepiva?"

HepiHipo o novi gripi
Pierpaolo Cerani
Cerani je z nakupom približno 30 odstotkov Kolonela vzbudil precej pozornosti - tudi med blogerji. Foto: MMC RTV SLO

Mirela je tako že v začetku preteklega tedna svoji soblogarjem zaželela: "Glede na recesijo, si ga nekateri ne morete privoščiti. Upam, da vam bo vseeno lepo, kjerkoli že boste. Važno je, s kom ga človek preživi, no s tem mislim, če ga preživi z osebo, ki mu je ljuba, pa naj si bo to fant - punca, mož - žena, otrok, sosed, soseda, prijatelj.... V glavnem, imejte se skrajno lepo, odklopite se od računalnika :)"

Uporabnik Primoz Rajtmajer pa je o svojem dopustu napisal pravo pesnitev:
Dopust se je začel, počutje je prijetno zelo sem srečen in vesel vzdušje je izredno! Potovanje se je začelo ob štirih zjutraj ! Upam, da na dopustu se me bo sonce prijelo in da bom srečen !

Nova gripa - zarota?
Še vedno pa je v ospredju nova gripa - uporabnica stikla tako opozarja na, kot pravi, pravi namen te bolezni, ki je po njenem "zmanjšati število ljudi na zelo krut način in pred očmi vseh nas. Kako - s cepivom". Uporabnik HepiHipo pa piše: "Zaradi posledic navadne gripe vsako leto po svetu umre od 250.000 do 500.000 ljudi. Nova gripa je bila po podatkih WHO do tega trenutka usodna za nekaj več kot 800 ljudi. Vse opravljene študije dokazujejo, da nova gripa ni nič drugačna od stare. Na pristojne institucije zato naslavljam vprašanje, čemu taka panika in kako boste upravičili milijone evrov, ki jih boste namenili za nakup nepreverjenega cepiva?"

Pričakovano je blogarje razburila novica, da je italijanski poslovnik Pierpaolo Cerani kupil delež Kolonela, podjetja, ki ima preko Centra Naložb v lasti večino družbe Pivovarna Laško. Hervard o tem pravi: "Da se je prvi tajkun spečal z italijansko mafijo ni nobeno presenečenje. Način razmišljanja prvega slovenskega tajkuna in bivšega člana SD, ki bo zaradi tega prišel v slovarje in mogoče v zapor, je predvidljiv." Božja šiba pa piše: "Naredite mi to deželo spet nemško! Ajd lahko tudi italjansko...pač kdor več plača. :-)) SEZONSKA RAZPRODAJA NA SONČNI STRANI ALP!! :))"

V ospredju tudi gospodarska kriza
Blogar Stanislav Sivec pa je svojo pozornost obrnil nekam drugam - h gospodarski krizi. Sprašuje se namreč, v kateri fazi se trenutno nahajamo: "No, kaj se nam dogaja? Imamo krizo, recesijo, ali depresijo? Gledano kot celoto imamo krizo. Definitivno. Vendar, ali imamo res finančno krizo, ali kakšno DRUGAČNO krizo? Padamo najprej iz ene skrajnosti v drugo. Najprej se je na veliko zapravljalo, če si imel, ali pa nisi imel si lahko zapravljal do onemoglosti, sedaj pa kar naenkrat »vsi« varčujejo. Mar res? Gre za masovno manipulacijo, ko vsi vsakogar, ki se mu da (pusti), nateguje. Za vse je kriva svetovna kriza....?! Ob takšnem delovanju bo prava kriza šele PRIŠLA."

Rastko Plohl pa o krizi in kapitalizmu pravi takole: "Ves čas osamosvojitve smo bili priča nenehnim rastem tako gospodarske proizvodnje kot standarda v denarju, podaljševanju življenske dobe, uspehu vstopanja v EU in Nato. Ali te številke držijo se vprašujejo skeptiki? Seveda, odgovarjajo zaslepljeni pristaši kapitalizma in pri tem ne vedo, da ne stojijo niti na enem pomembnejšem podatku, ki bi držal."

Tudi izobrazba poslancev še vedno odmeva
Kot je bilo pričakovati, tudi v blogosferi še vedno ni potihnila afera o izobrazbi poslancev. Le da blogarje tokrat moti nekaj drugega. "(Ne)izobražen(i) poslanec(i) je nekaj dni nazaj kazal svoj indeks in diplomo. Kot da koga to zanima. Kar sam se je javil, da pokaže diplomo in pri tem sklical celotno medijsko srenjo, da je to ovekovečila. Sramota za slovensko demokracijo in slovenske medije, da podpirajo poslance pri takih neumnih dejanjih. Poslanec je plačan za to, da sedi v parlamentu in da se ukvarja s problematiko Slovenije. Njegov indeks in njegova diploma nikogar ne zanima," pa pravi Sunshine girl.

Politkomisar pa se je tokrat razpisal o premierju Borutu Pahorju in stranki SD: "Končno se je njegova stranka razkrinkala, kot najhujša kapitalistična stranka v Sloveniji. V pričakovanju propada Mure in zdaj še Steklarne v Rogaški, je vlada s svojo brezobzirnostjo in kapitalistično ravnodušnostjo do interesov delavskega razreda dokončno pokazala svoj pravi brezčutni obraz. Pahorjeva SD nima nobene veze s kakšno levico. To je stranka najhujših izdajalcev, ki ni sposobna niti malo sočustvovati z ubogimi delavci, katere naj bi zastopala. "

Nova gripa je bila po podatkih WHO do tega trenutka usodna za nekaj več kot 800 ljudi. Vse opravljene študije dokazujejo, da nova gripa ni nič drugačna od stare. Na pristojne institucije zato naslavljam vprašanje, čemu taka panika in kako boste upravičili milijone evrov, ki jih boste namenili za nakup nepreverjenega cepiva?"

HepiHipo o novi gripi