Poslanci bodo o Marušiču, ki velja za Pahorjevega kandidata, glasovali v sredo. Foto: MMC RTV SLO
Poslanci bodo o Marušiču, ki velja za Pahorjevega kandidata, glasovali v sredo. Foto: MMC RTV SLO

Na dnevnem redu izredne seje bo tudi, že tretjič, predlog odločanja o poslanski imuniteti poslanca SNS-a Srečka Prijatelja, kar DZ-ju predlaga Okrožno sodišče v Kopru, je pojasnil predsednik DZ-ja Pavel Gantar.

Še tretjič: Predmet imunitete - sum izsiljevanja
Poslanci so o imuniteti Srečka Prijatelja odločali že dvakrat in dodelitev te obakrat zavrnili. Prvič so o tem odločali zaradi suma storitve kaznivih dejanj izsiljevanja in nedovoljene proizvodnje in prometa orožja in ekploziva, drugič zaradi suma storitve kaznivih dejanj napeljevanja k nedovoljenemu sprejemanju in dajanju daril ter dveh poskusov izsiljevanja, tokrat pa, sicer še neuradno, spet zaradi suma storitve kaznivega dejanja izsiljevanja.

Marušič v torek pred matičnim odborom DZ-ja
Kolegij predsednika DZ-ja je sklenil, da bo kandidat za novega ministra za zdravje Dorjan Marušič pred matičnim odborom zaslišan v torek dopoldne. Premier Borut Pahor je Marušiča kot kandidata za ministra predstavil konec marca in takrat dejal, da po pogovorih z vodjami poslanskih skupin in koalicijskih strank verjame, da bo dobil podporo državnega zbora. Marušič sicer velja za Pahorjevega kandidata, saj se o njem s koalicijskimi partnerji ni posebej posvetoval.

Stožice bodo na vrsti v zakonitem roku
Poslanci na izredni seji ne bodo obravnavali problematike Športnega parka Stožice, kar sta zahtevali poslanski skupini SDS-a in SNS-a. Gantar je dejal, da bo najprej počakal na mnenje pravne službe DZ-ja o pravilnosti vložene zahteve, sejo pa namerava sklicati v zakonitem roku 15 dni.