Dars bo za obnovo namenil zajeten kupček denarja. Foto: RTV SLO
Dars bo za obnovo namenil zajeten kupček denarja. Foto: RTV SLO
Obnovitvena dela bodo vplivala tudi na večjo gnečo. Foto: RTV SLO

Na Štajerskem se bodo lotili obnove na treh lokacijah, in sicer med Celjem in Arjo vasjo, Slivnico in Framom ter Framom in Slovensko Bistrico. Dela bo izvajal CPM Maribor.

Kaj se bo popravljalo na štajerskem koncu?
Med Celjem in Arjo vasjo bo obnovil približno 1,5 kilometra dolg odsek avtoceste, zato bo promet tu do 17. aprila potekal dvosmerno po polovici avtoceste. Pri tem bo ves čas zaprt izvoz Arja vas.

Med Slivnico in Framom bo obnova potekala na levi polovici nadvoza Fram na priključku na avtocesto. V tem času bo zaprta polovica avtoceste proti Mariboru, promet pa bo do 30. aprila potekal dvosmerno po eni polovici avtoceste v razdalji približno 2,8 kilometra. Med prvomajskimi prazniki zapore ne bo, vendar pa bo izvajalec 5. maja začel še obnovo desne polovice nadvoza in bo promet spet potekal dvosmerno po drugi polovici avtoceste. Dela naj bi se končala 31. maja. Ves ta čas bo zaprt izvoz Fram iz mariborske smeri .

Med Framom in Slovensko Bistrico bo potekala prenova mostu čez Bistrico. Do 31. maja bo zato promet preusmerjen na drugo polovico avtoceste in bo potekal dvosmerno proti Celju v razdalji približno poldrugi kilometer.

Na južni ljubljanski obvoznici je pričakovati prometne zastoje
Obvoznica okoli prestolnice je prenove potrebna na južnem delu, kjer bo podjetje Map Trade začelo obnovo stikov z voziščem na viaduktu Dolgi most v koprsko smer oz. proti ljubljanskim Kosezam.

Promet bo na odseku 450 metrov potekal namesto po treh po dveh prometnih pasovih in z dodatno omejeno hitrostjo vožnje. Med izvajanjem del je tako pričakovati zgostitve prometa, v času prometnih konic pa posamezne prometne zastoje. Dela naj bi bila končana 10. maja. Promet bo sicer v tem času urejen tako, da bodo vozila iz smeri razcepa Malence preusmerjena na en vozni pas. Vozilom, ki se bodo na obvoznico vključevala na območju izvajanja del (na priključku Ljubljana zahod), se pred uvozom na avtocesto ne bo treba ustaviti. Promet po drugem smernem vozišču bo potekal neovirano pod nespremenjenimi pogoji.

Dela bodo zahtevala precej denarcev
Obnovitvena dela na štajerskem koncu bodo stala 1.521.000 evrov, na ljubljanskem pa 169.000 evrov, navaja Dars.