Foto:
Foto:
Ministri uživajo podporo predsednika vlade.
Prehodna ohladitev odnosov se je zgodila po incidentu na meji.

V izjavi za TV Slovenija je Janša povedal, da je bilo stališče spremenjeno samo za kratek čas v času vlade Antona Ropa tik pred volitvami, vendar naj bi si s tem Slovenija naredila slabo uslugo v EU-ju.

Dodal pa je, da podpora ni brezpogojna, saj mora Hrvaška izpolniti enake kriterije kot ostale kandidatke, ne zdi pa se mu primerno, da bi Hrvaški postavljali pogoje, ki jih druge kandidatke niso izpolnile.

Janša se je s tem odzval na kritike opozicije, da je vlada s podporo Hrvaški brez posvetovanja z DZ-jem spremenila stališče do evropskih zadev, ki jih zastopa v EU-ju.

"Ekipa je dobra"
Glede zamenjav ministrske ekipe je premier dejal, da je po stotih dnevih dela prezgodaj, da bi govorili o tem. Dodal je, da po njegovem mnenju ekipa dela dobro.

Janša je tudi povedal, da so vlado ob nastopu funkcije pričakala nekatera presenečenja, kot na primer večji državni dolg, preveč birokratska državna uprava in veliko nerešenih upravnih postopkov. Zagotovil je, da bodo kljub manjšemu proračunu obljube iz koalicijske pogodbe uresničene.

Vajgl odrekel podporo
Kot je znano, so se prejšnjo jesen po incidentu Janeza Podobnika na mejnem prehodu Sečovlje odnosi med Slovenijo in Hrvaško močno zaostrili. Tedanji zunanji minister Ivo Vajgl je takrat napovedal, da Slovenija do nadaljnjega
onemogoča podporo kandidatki Hrvaški pri približevanju EU-ju.