Izvajalec bo imel za gradnjo predora 32 mesecev. Foto: MMC RTV SLO
Izvajalec bo imel za gradnjo predora 32 mesecev. Foto: MMC RTV SLO
Nov razpis za Markovec

Natančneje, ponudbo lahko samostojno ali v skupnem nastopu predložijo do omenjenega datuma do 10. ure. Uro pozneje bo v prostorih DDC-ja potekalo javno odpiranje ponudb, merilo pa bo najnižja cena. Kot je poročal Radio Slovenija, je najvišja vrednost, ki jo je Dars pripravljen plačati izvajalcu, skoraj enaka kot v prvem razpisu, torej 99,5 milijona evrov.

Vsak ponudnik mora skupaj s ponudbo predložiti tudi bančno garancijo za resnost ponudbe v višini tri milijone evrov in veljavnostjo najmanj 142 dni po poteku roka za predložitev ponudbe. Izbrani izvajalec bo imel za gradnjo dvokilometrskega predora 32 mesecev.

Iz SCT-ja so že sporočili, da bodo ponudbo oddali, pa tudi na Darsu vnaprej ne izločajo nikogar.

Kot je znano, so na prvi razpis za izbiro izvajalca gradnje predora prispele tri ponudbe: italijanskega konzorcija z Vidonijem na čelu, konzorcijev SCT in Primorje ter avstrjskega Strabaga. Dars je izbral italijansko ponudbo, na odločitev pa sta se z zahtevo po reviziji pritožila SCT in Primorje. Odločitev je nato razveljavila državna revizijska komisija, saj je ugotovila, da italijanski ponudniki niso izkazali potrebnih referenc. Uprava Darsa se je v začetku julija odločila, da razpis razveljavi in pripravi novega.

Nov razpis za Markovec