Minister odšel, prihaja minister. Foto: MMC RTV SLO
Minister odšel, prihaja minister. Foto: MMC RTV SLO

Predsednik vlade Borut Pahor in minister za šolstvo in šport Igor Lukšič naj bi bila že dogovorjena o vsaj trimesečnem prevzemu resorja zdaj že nekdanjega ministra za visoko šolstvo in tehnologijo Gregorja Golobiča. O tem naj bi se dogovorila kar v "treh sekundah", Lukšič pa je to že potrdil, poroča pozarreport. Za potrditev smo ministrov kabinet zaprosili tudi na MMC-ju, odgovor še čakamo.
Požar poroča tudi, da naj bi bila notranja ministrica Katarina Kresal pripravljena prevzeti resor Zaresove kulturne ministrice Majde Širca, kar pa je piarovka notranjega ministrstva Petra Škofic za MMC že zanikala. "Pogovorov med LDS-om in predsednikom vlade oziroma SD-jem o tem, kdo bi katero mesto prevzel, ni bilo. To so pač neka ugibanja in nič drugega," je pojasnila.

Kot je znano, Golobič zahteva temeljito rekonstrukcijo vlade, kjer bi se tresel tudi premierjev stolček, do 25. junija, sicer bo Zares zapustil koalicijo. Pri tem se odpira vprašanje, kaj se bo zgodilo z Zaresovimi ministrstvi.

Ministrica za javno upravo Irma Pavlinič Krebs je premierju ponudila odstopno izjavo, ki jo lahko po svoji presoji aktivira, Golobič je že odstopil, ostajata še ministrica za gospodarstvo Darja Radić in kulturna ministrica Majda Širca.

Pahor je sicer možnost menjave mandatarja že zavrnil, prav tako širšo rekonstrukcijo vlade, saj so po njegovem mnenju pred državo pomembnejši izzivi kot ukvarjanje s kadrovanjem.