V mednarodnem mesecu ozaveščanja o raku dojk pripravljata tudi posebno ponudbo rožnatih mobilnih telefonov s ciljem ozaveščanja o pomenu zdravega načina življenja in zgodnjega odkrivanja te bolezni.

Predsednici Združenja Europa Donna Slovenija Tanji Španić sta donacijo predala vodja programa mobilne telefonije Samsunga za Slovenijo Bernard Purkart in podpredsednik uprave Telekoma Slovenije Boštjan Škufca Zaveršek.

Španić je ob prejemu donacije poudarila, da jo bodo namenili nadaljnji pomoči bolnicam in njihovim svojcem in se Samsungu in Telekomu zahvalila za letošnji prispevek in dolgoletno podporo. Zahvalila pa se je tudi kupcem rožnatih mobilnih telefonov ter zaposlenim Telekoma Slovenije, ki so organizirali rožnati pohod in s tem aktivno podprli poslanstvo združenja. "Skupaj lahko naredimo resnične spremembe in ustvarimo boljši jutri za vse ženske," je poudarila.

Samsung z donacijo že 17. leto zapored skupaj s Telekom Slovenije podpira aktivnosti Združenja Europa Donna Slovenija, je poudaril Purkart. "Verjamemo, da z ozaveščanjem o pomenu rekreacije in preventivnih pregledov prispevamo k boljšemu počutju in večji ozdravljivosti," je dodal ob predaji.

V Telekomu Slovenije spodbujajo skrb za zdravje, skupaj s Samsungom in Združenjem Europa Donna Slovenija pa posebno pozornost namenjajo raku dojk, pa je poudaril Škufca Zaveršek. "Ponosni smo na naše dolgoletno sodelovanje v rožnatem oktobru, saj s skupnim ozaveščanjem varujemo naš svet in ustvarjamo boljši jutri," je poudaril.

V Telekomu Slovenije so organizirali rožnati pohod na planino Kofce za družinske člane in članice Združenja Europa Donna Slovenija. Pohodniki so nosili rožnata oblačila in pentlje, ki so mednarodni simbol ozaveščanja o raku dojk.