V prizadetih krajih je sanacija stekla. Foto: EPA
V prizadetih krajih je sanacija stekla. Foto: EPA
Najbolj prizadeta območja
Voda je odnašala po dobršnem delu države. Foto: RTV SLO

Na katastrofalne poplave pred 12 dnevi spominjajo le še poškodovani obrežja in mostovi, poškodovani avtomobili ter nekaj naplavin. Železnikarji so se na jutranjo mašo odpravili v sosednja Selca, saj je njihova cerkev preveč poškodovana. Obnovljena naj bi bila v 14 dneh,
poroča TV SLO.

V ponedeljek bo stekla gradnja nadomestne ceste proti Davči, znani pa bodo tudi rezultati analize vzorcev vode. S pomočjo zbranih donacij se bo v kratkem začela tudi obnova zdravstvenega doma.

Neurje je v zgornji Selški dolini povzročilo za okoli 58 milijonov evrov škode. Vodna ujma je povzročila skoraj 60 milijonov evrov škode na prometni infrastrukturi, vodovodu, stanovanjskih in javnih objektih. Večinoma ali delno uničenih je bilo 200 objektov, okoli 20 gospodinjstev pa je ostalo popolnoma brez vsega. Poleg tega so za okoli 15 milijonov evrov škode utrpela večja podjetja v Železnikih.

Podivjana voda je odnesla tudi okoli 150 avtomobilov. Najbolj tragičen davek pa je narava po celotni Sloveniji zahtevala v obliki šestih življenj.