Posedi meni, da je stavka nepotrebna, če se s pogajanji na koncu dosežejo enaki učinki. Foto: MMC RTV SLO
Posedi meni, da je stavka nepotrebna, če se s pogajanji na koncu dosežejo enaki učinki. Foto: MMC RTV SLO
Sindikati pri premierju

V krajši izjavi za medije je namreč državni sekretar Miloš Pavlica dejal, da nekega pretiranega optimizma za rešitev ni, vendar si bodo predstavniki vlade in pristojni minister prizadevali za čim boljšo rešitev do ponedeljkovega sestanka. V ponedeljek ob 15. uri se namreč pogajanja nadaljujejo na povabilo ministrice za javno upravo Irme Pavlinič Krebs.

Po njegovih besedah je bilo na mizi kar nekaj predlogov, nekateri pa so zanimivi zato, ker bodo do ponedeljka preračunali, kakšne so rešitve v okviru javnofinančnih možnosti. Obe strani pa sta se odločili, da za zdaj še ne bosta dajali podatkov o vsebini pogajanj.

Vodja pogajalske skupine sindikatov javnega sektorja Janez Posedi nakazuje, da možnosti za dogovor še obstajajo. "Ocenjujem, da kjer je volja, je tudi pot. Primer bo vsekakor na koncu rešen sporazumno, in meni se zdi, da je stavka vmes nepotrebna, če lahko enake ali pa skoraj enake rezultate dosegamo brez nje," je izjavil Posedi.

Pojasnil je še, da ne gre za nobene radikalno nove rešitve, temveč za "iskanje detajlov". Skupina po njegovih besedah svojih predlogov formalno še ni spremenila, temveč pričakuje od vlade, da naredi približek tem predlogom, kolikor je mogoče.

Sindikati pri premierju