Težave težko pričakovanega predora vendarle končane? Foto: MMC RTV SLO
Težave težko pričakovanega predora vendarle končane? Foto: MMC RTV SLO
Šentviški predor so pregledali

Promet skozi predor zdaj poteka nemoteno v obeh smereh, saj so ob 4. uri zjutraj odprli cev proti Primorski, prejšnjo noč pa so že pregledali tudi predor v smeri proti Gorenjski.

Predstavniki SCT-ja, njegovega podizvajalca - britanskega podjetja Ceramicoat, inštituta za raziskave materialov in nadzroniki so v dveh nočeh pregledali strop, potem ko je v torek kmalu po slavnostnem odprtju predora z dela stropa galerije odpadel kubični meter protipožarnega ometa.

Branka Videtič iz SCT-ja je za Radio Slovenija dejala, da so pregledovali vse elemente, ki so potrebni za zagotovitev varnosti ob predoru. O rezultatih je še prezgodaj govoriti, pravi, a če bi se izkazalo, da je potrebno katero cev zapreti, bodo to tudi storili. Po njenih besedah pa kaj takega ne pričakujejo.

Kakšni bodo stroški obnove, še ni znano. Je pa jasno, da jih ne bo kril SCT, saj je delo oddal podizvajalcu in ta bo pokril stroške, pravijo na SCT-ju. Protipožarno zaščito v predoru Šentvid je za SCT namreč postavil angleški podizvajalec Ceramicoat, ki naj bi SCT-ju zagotovil, da bo deset let zdržala vse obremenitve. Poškodba je nastala v stari galeriji predora, zgrajeni leta 1984, na mestu, kjer se je protipožarni omet držal kovinske površine.

Šentviški predor so pregledali