Kljub izstopu iz poslanske skupine Pukšič ne razmišlja o izstopu iz stranke. Foto: MMC RTV SLO
Kljub izstopu iz poslanske skupine Pukšič ne razmišlja o izstopu iz stranke. Foto: MMC RTV SLO
Pukšič zapustil poslansko skupino SDS-a

Pukšič je sporočil, da izstopa iz osebnih razlogov, a dodal, da je k temu s svojimi ravnanji bistveno pripomogel vodja poslanske skupine SDS-a, Jože Tanko. Tanko je za MMC razložil, da Pukšičevo odločitev razume kot užaljenost, ker ni bil imenovan za vodjo komisije državnega zbora za odnose s Slovenci v zamejstvu in po svetu.

Kot je dejal Tanko, Pukšič tudi ni izrazil zanimanja za vodenje te komisije in celo glasoval za Mira Petka, dan pozneje pa zahteval zadržanje sklepa o imenovanju vodje komisije. Ker to ni bilo več mogoče, je Pukšič zagrozil z izstopom. "Očitno je izstopil iz užaljenosti," je dodal Tanko.

Tanko dobil isto pismo kot Gantar
O Pukšičevi odločitvi je bil Tanko obveščen pismeno, in sicer je dobil isto pismo, kot ga je Pukšič poslal predsedniku državnega zbora Pavlu Gantarju. Ob tem je Tanko dodal, da so poslanci pri svojih odločitavh samostojni.

Pukšič: Ne izstopam iz SDS-a
Pukšič je v izjavi za javnost poudaril, da njegov izstop iz poslanske skupine še ne pomeni izstopa iz stranke. Kot razlaga, namreč trdno verjame v vrednote SDS-a in jih s svojim prihodnjim delom tudi namerava uresničevati. Obenem si želi, da bi tem vrednotam sledil tudi Tanko.

Sabina Zonta
sabina.zonta@rtvslo.si

Pukšič zapustil poslansko skupino SDS-a