Programski svetniki z izhodišči programskega in produkcijskega načrta za prihodnje leto niso zadovoljni. Foto: MMC RTV SLO
Programski svetniki z izhodišči programskega in produkcijskega načrta za prihodnje leto niso zadovoljni. Foto: MMC RTV SLO

Vodstvo zavoda mora zato programski načrt skupaj z odgovornimi uredniki pripraviti znova in pri tem upoštevati sklepe programskega sveta. Med pripombami so bili neupoštevanje napovedanih novih oddaj, ki naj bi nastajale z zaposlitvijo Uroša Slaka in Bojana Travna, na kar je opozoril Miran Lesjak, in pomanjkljivo in nekonsistentno načrtovanje časovnega poteka oddaj, zaradi česar nekatere, med njimi Odmevi, zamujajo, kar je izpostavil Slavko Bobovnik. O zadnjem je namreč več pripomb prejela tudi varuhinja pravic poslušalcev in gledalcev Miša Molk.

V. d. generalnega direktorja Anton Guzej pa je dejal, da je finančna projekcija za prihodnje leto slaba in da zavod pričakuje primanjkljaj v višini sedem milijonov evrov, pri čemer je izpostavil stroške regionalnih centrov v Kopru in Mariboru, kamor letno odteče okoli 12 milijonov evrov.

Guzej in pomočnik v.d. direktorja televizije Jožeta Možine Igor Pirkovič mogočo rešitev vidita v ustvarjanju vsebin, ki bi privabile mlade ljudi, saj je bolje, kot je dejal Pirkovič "da ljudje gledajo razvedrilne vsebine pri nas, kot pa da se poneumljajo pri konkurenci".

Miran Lesjak je vodstvu med drugim očital tudi, da so izhodišča programskega načrta za leto 2011 kopija letošnjih, Bobovnik pa je poudaril, da ne vsebujejo niti načrtovane prenove informativnega programa. V povezavi s usmeritvijo na mlade ljudi, pa je dejal, da se o tem govori že leta in da je premalo, da se zgodaj opozarja, ampak je treba oblikovati in sprejeti konkretne predloge.

Svetniki so razpravljali tudi o predlogu novega zakona o RTV-ju in sklenili, da se v okviru sveta ustanovi komisija, ki bo čez počitnice oblikovala izhodišča za razpravo.

Programski svetniki o kadrovskih zadevah, čeprav so bile na dnevnem redu seje, niso razpravljali. Seja je namreč le nadaljevanje tiste, ki so jo po sedmih urah prekinili 22. junija, kjer so o tej točki že razpravljali.