Foto:
Foto:
Veleposlanica: Nisem kriva za nesrečo

"Nesrečo je povzročil voznik, ki je prevozil rdečo luč na semaforju in zapeljal v križišče z desne strani na glavno cesto in mi tako prekrižal pot," zatrjuje Voduškova. Odzvala pa se je tudi na navedbe o svoji domnevni vinjenosti, za katere pravi, da so neresnične, in jih odločno zavrača.

Kot pojasnjuje, ji preizkusa alkoholiziranosti sploh niso opravili, poleg tega pa ne policija in ne tožilstvo BiH z njo doslej nista opravila nobenega razgovora. "Zaradi tega nastaja upravičen dvom o navedbah tako medijev kot tudi o izjavah tiskovne predstavnice sarajevskega tožilstva, kjer, kolikor sem seznanjena, preiskava okoliščin prometne nesreče še poteka," je dejala veleposlanica.

Na sarajevskem tožilstvu so namreč medijem povedali, da je imela Voduškova v času nesreče v krvi 1,84 promila alkohola. O nesreči naj bi obstajal tudi videoposnetek, a ker je črno-bel, strokovnjaki še ugotavljajo, katera luč je gorela na semaforu, ko je veleposlanica zapeljala v križišče.

Voduškova ima v BiH imuniteto
Voduškovi poudarja, da ji ni jasno, "od kod izhajajo zlonamerna namigovanja o okoliščinah prometne nezgode", še posebej zato, ker je kot veleposlanica v BiH-u uživala diplomatsko imuniteto in bi bili kakršni koli posegi in postopki zoper njo v nasprotju z dunajsko konvencijo.

Sarajevsko tožilstvo mora ravno zaradi veleposlaničine imunitete poročilo o nezgodi predati slovenskim organom, ki se bodo nato odločili o nadaljnjih postopkih.

Nesreča tik pred Türkovim obiskom v Sarajevu
Prometna nesreča se je zgodila 13. oktobra v Sarajevu, v trčenju pa je bil huje ranjen voznik drugega avtomobila, ki je še vedno na intenzivnem odelku bolnišnice. Nesreča se je zgodila nekaj ur pred dvodnevnim obiskom slovenskega predsednika Danila Türka v Bosni in Hercegovini, ki ga je nato Voduškova kljub nesreči spremljala.

Veleposlanica: Nisem kriva za nesrečo