Šolarji iz zahodne Slovenije so na zimskih počitnicah. Foto: BoBo
Šolarji iz zahodne Slovenije so na zimskih počitnicah. Foto: BoBo

Za en teden bo na šolske torbe pozabilo 108.387 učencev in 41.436 dijakov osrednjeslovenske, gorenjske, goriške, notranjsko-kraške, obalno-kraške in zasavske regije ter Ribnice, Sodražice, Loškega Potoka, Kočevja, Osilnice in Kostela.

Kljub še vedno epidemičnim razmeram v državi so organizatorji poskrbeli za pester počitniški program. Med drugim bodo ljubljanske učence prve triade osnovnih šol popeljali v vznemirljivi svet pustnih mask. Na Ljubljanskem gradu jih namreč čakajo predpustne norčije, kjer bodo na delavnicah izvedeli vse o maskah, vsak dan jih bodo tudi izdelovali.

Mlade na počitnice v živalski družbi vabi ljubljanski živalski vrt, Kinodvor pa z dopoldanskimi projekcijami filmov.

Počitniške dejavnosti

Pester nabor počitniških dejavnosti so pripravila tudi posamična društva Zveze prijateljev mladine Slovenije (ZPMS). ZPM Ljubljana Moste - Polje otroke pelje na zimovanje v Kranjsko Goro, ZPM Ljubljana Vič - Rudnik pa na morje v Pacug.

Pestro bo v teh dneh tudi v zasavski regiji. Med drugim mlade med 11. in 16. letom v Delavskem domu Trbovlje čakajo brezplačne delavnice videoustvarjanja.

Mladi, ki so željni novega znanja, se bodo v tem času lahko udeležili tudi Zotkinih dnevov odprtih vrat, ki jih že petič izvaja Zveza za tehnično kulturo Slovenije.

Čez teden dni, ko se bodo morali vrniti v šolske klopi, se bodo zimske počitnice začele še za okoli 119.000 njihovih vrstnikov iz vzhodnega dela države.

Začele so se zimske počitnice za šolarje