Foto:
Foto:
Sporne table v Sečovljah

"Na parceli številka 3864, katastrska občina Sečovlje, ki je vpisana kot javno dobro Republike Slovenije na levem bregu Dragonje, je lovsko društvo iz Umaga danes zjutraj postavilo označevalne table, ki označujejo delitev območja na lovišči lovskega društva Umag in lovskega društva Buje," so zapisali v izjavi za javnost.

"Gre za še en hrvaški poseg na slovenskem ozemlju in v zaščitenem območju krajinskega parka Sečoveljske soline, kar je tudi v nasprotju z Ramsarsko konvencijo o zaščiti mokrišč, katere podpisnica je tudi Hrvaška," še sporočajo z Zavoda, ki ga vodi Marjan Podobnik.

O nezakonito postavljenih označevalnih tablah, ki razdeljujejo lovišča društev Umag in Buje, je Joško Joras, tako pravijo v Zavodu, že obvestil vodstvo krajinskega parka Sečoveljske soline, okolijski inšpektorat in slovensko policijo.

V Zavodu še pravijo, da bodo za razrešitev težav naredili vse, od "sklica izredne seje Državnega zbora Republike Slovenije o teh vprašanjih" do drugih oblik pritiska na "slovensko, hrvaško in evropsko politiko".

Sporne table v Sečovljah