"Na letošnjih predsedniških volitvah nameravam kandidirati za drugi mandat predsednika Republike Slovenije. Kandidiral bom kot kandidat državljanov," je sredi marca na svoji spletni strani sporočil Türk. Foto: BoBo

Ker ob dnevu upora proti okupatorju ne bo državne proslave, je treba po njihovem mnenju organizirati javno vseslovensko proslavo "zaradi spomina na upor proti fašizmu in nacizmu". Predlagajo, da bi bila proslava v središču Ljubljane na praznik 27. aprila, pri organizaciji pa bi sodelovala tudi Mestna občina Ljubljana.

"Popolno zaupamo v Türkovo predsedništvo"
Glavni odbor Zveze združenj borcev za vrednote NOB-ja Slovenije pa je na pobudo občinskih združenj in članstva sprejel sklep o javni podpori Danilu Türku pri kandidaturi za predsednika države v mandatu 2012-2017.

Pojasnili so, da gre za izraz priznanja za dozdajšnje opravljanje te visoke državniške funkcije in izraz popolnega zaupanja v njegovo predsedniško vlogo za naprej.

Kot so še zapisali v sporočilu za javnost, so na današnji seji glavnega odbora sprejeli tudi poročilo nadzornega odbora o zaključnem računu Zveze združenj borcev za leto 2011 in poročilo o delovanju zveze v preteklem letu.