Tilia Olimpija je ostala brez Andreja Hebarja, kar ji bo še otežilo delo v boju za četrtfinale. Foto: Iztok Novak
Tilia Olimpija je ostala brez Andreja Hebarja, kar ji bo še otežilo delo v boju za četrtfinale. Foto: Iztok Novak

Incident se je zgodil na petkovi tekmi v Salzburgu. 19-letni Avstrijec je v 52. minuti ostro naletel na Hebarja ob ogradi, napadalec zmajev pa ga je nato udaril s palico od zadaj in ga še nekajkrat udaril s pestjo, ko je Puschnik že nepremično ležal na tleh.

Najboljši strelec Olimpije v dosedanjem delu Lige Ebel se je takoj po tekmi opravičil in tudi na nedeljski tekmi proti Gradcu (sedel je na tribunah) obžaloval, da je šel čez rob: "Obžalujem ta neljubi dogodek. Upam, da me ne bodo kaznovali do konca sezone, ker ljubim hokej."

Trener Olimpije Hannu Järvenpää je povedal, da bi bila za Hebarjev prekršek dovolj kazen štirih tekem neigranja, toda disciplinska komisija ni imela razumevanja in mu je izrekla ostro kazen.

"Zaradi brutalnosti fizičnega napada na občutljiv del telesa in povzročitve hude poškodbe smo Hebarja kaznovali do konca sezone," je med drugim zapisal disciplinski sodnik lige.

KAC je v nedeljo slavil že 13. zaporedno zmago (s 4:3 proti Salzburgu), kar je nov rekord Lige Ebel.

Ljubljanski klub, ki se na odločitev ne more pritožiti, bo svoje videnje podal na novinarski konferenci v torek v dvorani Tivoli.