Anže Kopitar bo moral k zobozdravniku. Foto: EPA
Anže Kopitar bo moral k zobozdravniku. Foto: EPA
Zoran Radisavljević
Vrhunci tekme Slovenija - Slovaška

Izlet med elito svetovnega hokeja v Kanadi se je končal hitro in brez ene same zmage. Prav na zadnji tekmi je Slovenija prikazala svojo daleč najboljšo tekmo. Morda je bila to posledica tega, da igralci niso bili pod pritiskom, saj nihče od njih ni pričakoval zmage. Napadi so bili premešani in očitno je trenerski štab našel prave kombinacije - žal prepozno.

Ne glede na to, zakaj so kar čez noč postali enakovreden tekmec Slovakom, ostaja grenak priokus in vprašanje, zakaj niso mogli tako dobro zaigrati že prej, na primer v torek proti Latviji.

Na tekmi je bil tudi trener Jesenic Doug Bradley, ki je rekel, da je prišel do kar nekaj zanimivih sklepov in da je zdaj videl, kdo lahko zares igra proti močnejšim nasprotnikom. Me že zanima, kakšna bo septembra postava Jesenic.

Ko sem delal po tekmi intervju z Anžetom Kopitarjem, ki so mu Slovaki med tekmo zlomili dva zoba, je lahko le nemočno gledal nasmejanega Lubomirja Višnovskega, soigralca iz Los Angelesa in komentiral: "Poglej ga, pa nas je pokopal."

Sicer so bili Slovaki po tekmi polni hvale na račun naših hokejistov in so bili kar veseli, da jim v torek ni treba igrati tretje tekme. Ja, tako pač je. Prvenstvo je neuspešno in čez leto dni bo treba spet preko divizije ena, da bi dobili vstopnice za Nemčijo 2010. Verjamem, da nam bo uspelo - navsezadnje so risi na svojih zadnjih treh prvenstvih skupine B zmagali.

Tu je še pregled naših izidov na zadnjih osmih svetovnih prvenstvih (2001-2008):

                                   
Elitna divizija *  15  0 0 15  19:77 
Elitna divizija ** 12 5 3 4 37:44 Divizija I 15 14 1 0 106:16

* - tekme v skupini
** - tekme za obstanek
Elitna divizija: 2002, 2003, 2005, 2006, 2008
Divizija I: 2001, 2004, 2007

Razlika je očitna. Edini sklep, do katerega lahko pridem, je, da smo preslabi za v A in predobri za B. Kaj pa zdaj?

Pozdrav iz Halifaxa!

Zoran Radisavljević

Vrhunci tekme Slovenija - Slovaška