Robert Sabolič in Rok Tičar sta v letošnji sezoni neustavljiva. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Robert Sabolič in Rok Tičar sta v letošnji sezoni neustavljiva. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Michal Fikrt
Michal Fikrt se je izkazal za veliko okrepitev železarjev. Proti Celovčanom je imel slab dan, vendar se je že v Zagrebu znova izkazal. Foto: Iztok Novak
Matej Hočevar
Matej Hočevar je v nedeljo proti Salzburgu dosegel svoj četrti gol v letošnji sezoni, a to ni bilo dovolj za nove točke zmajev. Foto: MMC RTV SLO
Hannu Järvenpää
Hannu Järvenpää se zaveda, da bodo njegovi varovanci morali dobiti vse tri tekme doma (Sapa, Medveščak in KAC), če se bodo želeli prebiti v končnico. Foto: MMC RTV SLO

Ljubljančani, ki so še vedno na sedmem mestu, bi lahko že v torek zvečer padli na deveto mesto. Ob morebitnih porazu v Podmežakli in zmagi Medveščaka na Dunaju bi imeli najslabšo medsebojno razliko v krogu treh ekip z istim številom točk. Zaradi pomembnosti tekme bosta srečanje sodila dva sodnika, ki imata licenco IIHF-ja, Christian Potocan in Wolfgang Fussi.

Železarji so v petek na zares nesrečen način izgubili srečanje doma proti KAC-u (3:4), ko je vratar Michal Fikrt padel za svojim golom in omogočil zmagoviti zadetek Paulu Schellanderju. V nedeljo v Zagrebu so prikazali odlično igro in popolnoma nadigrali razglašene "medvede" (2:5). V polnem Domu športov je bil razred zase mladi jeseniški napad Rok Tičar-Robert Sabolič-Žiga Jeglič, ki je prispeval kar štiri zadetke. Po 21. krogu so Gorenjci znova na osmem mestu in seveda ga ne mislijo kar tako zlahka predati tekmecem.

Spored tekem Jesenic:
15. februar: Jesenice - Olimpija
18. februar: Jesenice - Salzburg
20. februar: Linz - Jesenice
22. februar: Jesenice - Gradec
25. februar: Beljak - Jesenice

Tičar: Vsi smo prepričani, da nam bo uspelo
''To je bila ena najtežjih tekem v letošnji sezoni. 60 minut smo garali na ledu, dosegli smo pet golov, izjemno je branil Michal Fikrt. V boju za končnico ostajajo še tri ekipe, do konca je še pet krogov. Po zmagi v Zagrebu smo vsi prepričani, da nam bo uspelo. Na derbiju nas čaka nova pomembna tekma, treba bo obvladati čustva,'' je bil zadovoljen Tičar, ki je tretji strelec Lige Ebel z 61 točkami (22 golov in 39 podaj).

Na letošnjih petih derbijih so bili uspešnejši Jeseničani. V Podmežakli so zmagali s 6:4 in 5:1, dobili pa so tudi zadnje srečanje v Tivoliju s 4:3 po kazenskih strelih.

Spored tekem Olimpije:
15. februar: Jesenice - Olimpija
18. februar: Olimpija - Sapa Fehevar
20. februar: Olimpija - Medveščak
22. februar: Dunaj - Olimpija
25. februar: Olimpija - KAC

Pintarič: Salzburg je najboljša ekipa v ligi
Zeleno-beli so prejšnji teden zmagali v Gradcu (1:3) in v Linzu (5:8), nato pa v Tivoliju ostali praznih rok proti Salzburgu, ki je prikazal zares vrhunsko igro. "To je bil zelo težak poraz. Dobro smo igrali, konkurenčni smo bili. Na koncu smo naredili individualne napake. Proti Salzburgu vodstvo z 2:0 še nič ne pomeni, saj je v napadu neverjetno močan. Vidi se razlika med njimi in drugimi ekipami v Ligi Ebel, vključno s KAC-em, ki je prvi. Salzburg je drsalno in fizično izjemno pripravljena ekipa, vsi igralci imajo sijajen pregled nad igro, zato pa so seveda najbolje plačani. Proti taki ekipi tudi prednost domačega igrišča ni velika," je povedal Matija Pintarič, ki ni najbolje posredoval pri drugem in zadnjem golu rdečih bikov. V 26. minuti ga je Alexander Pallestrang presenetil s strelom pred modro črto, ''Pinta'' je skušal plošček ujeti, a mu je ušel v mrežo. V predzadnji minuti je Thomas Koch z močnim strelom z leve strani presenetil ljubljanskega varuha mreže, ki znova ni bil najbolje postavljen.

"Nič še ni izgubljeno v boju za končnico, odločali bosta medsebojni tekmi z Jesenicami in Medveščakom. Naslednja tekma je v Podmežakli, zato je treba nedeljski poraz hitro pozabiti," je še dodal Pintarič.

Järvenpää: Po derbiju je še vedno na voljo osem točk
"Proti Salzburgu bi si zaslužili vsaj točko. Vsi vemo, kako pomembne tekme prihajajo. Pritisk vsekakor je, a ko se tekma začne, je treba na vse skupaj gledati pozitivno. Na Jesenicah nas čaka zares pomembna tekma, šteje več kot dve točki. Treba bo biti maksimalno pripravljen od prve minute," je poudaril Matej Hočevar, ki je načel mrežo Salzburga v 12. minuti.

Trener Hannu Järvenpää po porazu ni bil preveč razočaran. "Salzburg je prikazal najboljšo igro ene ekipe v letošnji sezoni proti nam. Oni so že v formi za končnico, izjemno dobro si podajajo plošček, drsalno so odlični. Po tekmi sem fantom dejal, da so se dobro borili, a nasprotnik je bil pač boljši. Glave moramo imeti gor, saj je pred nami derbi. Ne čutimo prevelikega pritiska, čeprav je zame zares neverjetno, kako se je skozi desetletja ohranilo veliko rivalstvo na večnem derbiju," je dejal finski strateg, ki se zaveda, da so po derbiju na sporedu še štirje krogi, kjer se lahko še veliko stvari spremeni. Zmaji imajo še tri tekme v Tivoliju, kjer bodo tako odločali o svoji usodi.

50. krog, torek ob 19.15:
ACRONI JESENICE - TILIA OLIMPIJA

KAC CELOVEC - SAPA FEHERVAR

LINZ - VSV BELJAK

DUNAJ - MEDVEŠČAK

SALZBURG - GRADEC


Lestvica:
*
KAC CELOVEC ** 49 33 6 10 +35 72
SALZBURG ** 49 31 2 16 +31 64
DUNAJ ** 49 28 4 17 +37 60
BELJAK 49 26 3 20 +3 55
GRADEC 49 25 4 20 +11 54
LINZ 49 23 6 20 -11 52
TILIA OLIMPIJA 49 22 4 23 -30 48
ACRONI JESENICE 49 19 8 22 -28 46
MEDVEŠČAK 49 20 6 23 -1 46
SAPA FEHERVAR 49 18 6 25 -47 42

* - poraz po podaljšku oz. kazenskih
strelih prinaša eno točko

** - v končnici