Vincent Lecavalier je v okvir vrat sprožil tri strele in dosegel dva gola. Foto: Reuters
Vincent Lecavalier je v okvir vrat sprožil tri strele in dosegel dva gola. Foto: Reuters
Antti Niemi
Antti Niemi je v seriji proti Detroitu na dveh tekmah ubranil 57 izmed 59 strelov. Med obema goloma je bil nepremagan 112 minut in 31 sekund. Foto: Reuters

Strele so tokrat po zaslugi veteranov zmagale v podaljšku s 3:2. 31-letni Vincent Lecavalier je dosegel dva gola, tudi odločilnega v 7. minuti podaljška. Tretji gol za goste je bil delo 35-letnega Martina St. Louisa, 41-letni Dwayne Roloson pa je ukrotil 35 strelov.

Lecavalier: "Prednost dveh zmag še ni dovolj"
"Veseli smo, da smo že pri dveh zmagah," je mirno pripovedoval Lecavalier in opozoril: "Nikoli ni nič odločenega, kar smo sami občutili proti Pittsburghu, ki je že vodil s 3:1 v zmagah. Prednost dveh zmag zato ni nikoli dovolj velika. Zdaj se vračamo v svojo dvorano, kjer moramo ponoviti dober hokej."

Ovečkin 68 sekund pred koncem izsilil podaljšek
Washington ne meče puške v koruzo. Aleksander Ovečkin, ki je gol dosegel 68 sekund pred koncem rednega dela, je tako odločen: "Serije prav gotovo še ni konec. Zdaj odhajamo v goste, kjer želimo dvakrat zmagati. To bo gotovo težko, a znašli smo se v položaju, v katerem potrebujemo zmage."

Nepričakovana strelca za San Jose
San Jose je še drugič z 2:1 ukanil Detroit. Za Morske pse sta zadela Ian White in Niclas Wallin. 26-letni Kanadčan se je veselil sploh svojega prvega zadetka v končnicah, 36-letni Šved pa četrtega (prvega po petih letih).

Niemi spet našel vrhunsko formo
Navijače Morskih psov je navdušil vratar Antti Niemi, ki je lani s Chicagom osvojil naslov prvaka in bil glavni vzrok, da so Blackhawksi v finalu zahoda s 4:0 pometli prav s San Josejem. V prvem krogu končnice proti Los Angelesu (4:2) je bil v slabši formi, zdaj pa spet brani brezhibno. "To me sploh ne preseneča," je bil zadovoljen njegov trener Todd McLein in dodal: "To smo od njega pričakovali. Morda v prvi seriji res ni blestel, nekateri zunaj slačilnice so bili že živčni in zaskrbljeni, a Niemi je odličen vratar, ki na pomembnih tekmah le redko zataji."

Liga NHL, končnica, konferenčni polfinale, vzhod:
WASHINGTON (1) - TAMPA BAY (5) - 0:2
2:3 (0:1, 1:0, 1:1) - v 1. podaljšku
Laich 35., Ovečkin 59.; Lecavalier 20., 67., St. Louis 48.
Obrambe: Neuvirth 20; Roloson 35.
Ponedeljek:
PHILADELPHIA (2) - BOSTON (3) - 0:1
Zahod:

SAN JOSE (2) - DETROIT (3) - 2:0
2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
White 5., Wallin 42.; Zetterberg 54.
Obrambe: Niemi 33; Howard 35.
Torek:
NASHVILLE (5) - VANCOUVER (1) - 1:1
V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.

Vrhunci tekme Washington - Tampa Bay (2:3)

Vrhunci tekme San Jose - Detroit (2:1)