Robert Ciglenečki je dvakrat izkoristil številčno prednost na igrišču. Foto: RTV SLO
Robert Ciglenečki je dvakrat izkoristil številčno prednost na igrišču. Foto: RTV SLO
Matjaž Mahkovec
Matjaž Mahkovec še ne more računati na nove okrepitve. Foto: RTV SLO
Zmaji dve zmagi od naslova

Sama igra je bila veliko bolj izenačena kot kaže končni izid, saj je bilo razmerje v strelih "le" 30:27 v korist Olimpije. Zmaji, ki so tokrat uradno gostovali, so blesteli predvsem v igri z igralcem več, saj so takrat kar štirikrat premagali Anžeta Ulčarja.

Prvi zadetek je v 3. minuti dosegel gostujoči napadalec Lou Dickenson, ki je sam pridrsal pred Ulčarja in plošček poslal med nogama domačega vratarja. Založani so izenačili deset minut kasneje, ko je z modre črte neubranljivi projektil sprožil Mare Kumar.

Ko je stekel power play ...
Zmaji so spet povedli v 16. minuti, ko so izkoristili svoj prvi power play na tekmi. Po strelu Uroša Slaka se je plošček odbil do kapetana Roberta Ciglenečkega, ki je plošček skozi gnečo poslal v mrežo. Olimpija je prvič s prednostjo dveh zadetkov povedla v 23. minuti, ko je power play kronala po vsega dveh sekundah. Plošček je po buliju prišel do Gregorja Slaka, ki je zadel s treh metrov.

Tekma je bila praktično odločena v 29. minuti, ko so Založani v razmaku nekaj sekund prejeli dve dveminutni kazni. Igro petih na tri je s svojim drugim zadetkom kronal Ciglenečki. Zmaji so tudi peti zadetek dosegli z dvema igralcema več. Obrambo Založanov je le nekaj sekund po začetku zadnje tretjine po uigrani akciji premagal Matej Hočevar. Piko na i je v 54. minuti z backhandom postavil Andrej Hebar.

Okrepitve verjetno že v petek
Čeprav so gostitelji tekme Založani, se tekma igra v Tivoliju, ker dvorano v Zalogu prenavljajo. Za BR Slavijo še ne igrajo Bojan Zajc, Luka Žagar in Gregor Polončič, ki pa bodo najbrž že lahko nastopila v petek.

Hokej, finale, 3. tekma

BANQUE ROY. SLAVIJA - ZM OLIMPIJA 1:2
1:6 (1:2, 0:2, 0:2)
M. Kumar 13.; Dickesnon 3., Ciglenečki 16., 29., G. Slak 23., Hočevar 41., Hebar 54.

V odebeljenem tisku je izid v zmagah; igrajo na 4 zmage.
S. J.

Zmaji dve zmagi od naslova