Zlatan Ibrahimović je po neuspelem poskusu kmalu po začetnem žvižgu hitro doživel prve žvižge na nekdaj domačem San Siru, ki pa je ob nekaterih potezah Lionela Messija lahko le obmolknil. Foto: Reuters
Zlatan Ibrahimović je po neuspelem poskusu kmalu po začetnem žvižgu hitro doživel prve žvižge na nekdaj domačem San Siru, ki pa je ob nekaterih potezah Lionela Messija lahko le obmolknil. Foto: Reuters
Milan Jovanović
Milan Jovanović je v 4. minuti postavil piko na i silovitemu začetku Standarda in Arsenalov zaostanek povišal na 0:2. A to ni bilo dovolj niti za točko ... Foto: EPA
Jose Mourinho, Samuel Eto'o
Jose Mourinho je zaman z nasveti med tekmo pomagal Samuelu Eto'oju, tokrat afriškemu princu ni šlo tako rekoč nič od nog. Foto: Reuters
Josep Guardiola, Samuel Eto'o, Lionel Messi
Eto'o se je po tekmi takole pozdravljal s ključnimi členi šampionske zasedbe iz lanske sezone: nekdanjim trenerjem Pepom Guardiolo in soigralcema Lionelom Messijem ter Carlesom Puyolom. Foto: Reuters
Luis Fabiano
Luis Fabiano je prevesil jeziček na tehtnici v Sevilli. Foto: Reuters

Prvi obračun po poletni menjavi zvezdniških napadalcev Zlatana Ibrahimovića in Samuela Eto'oja je na San Siru postregel s precej odprto igro, ki pa ji sicer močno motivirana "Ibra" in Eto'o nista mogla podjetneje slediti. V okvir vrat nekdanjih klubov sta skupaj sprožila le en samcat strel, ki si ga je v statistiko po prostem strelu v 84. minuti vpisal Kamerunec, česa več iz sicer solidnih priložnosti niso storili niti njuni soigralci.

Branilci naslova so predvsem prvih deset minut obletavali domači gol. Z nekaj izvrstnimi obrambami se je izkazal Julio Cesar, najlepšo gostujočo priložnost je po povratni podaji Danija Alvesa zapravil Seydou Keita. Zgrešil je tako rekoč prazen gol.

Najbližje golu za Inter Stanković, brez Krhina
Pri gostiteljih, ki so znali zapretiti s hitrimi podajami v napad, a je bil Diego Milito nespreten, je bil še najbližje zadetku rezervist Dejan Stanković. Njegova bomba v 66. minuti je zletela mimo vrat. Jose Mourinho mladega slovenskega reprezentanta Reneja Krhina po nedeljskem "zvezdniškem" debiju v Serii A ni uvrstil niti v ekipo.

Drug obračun v skupini F med kijevskim Dinamom in Rubinom se je končal z domačo zmago s 3:1.

Eduardo prinesel zmago po 0:2
Arsenal je na gostovanju pri Standardu v skupini H po šokantnem uvodu vseeno pobral tri točke. Po štirih minutah je bilo že 2:0, potem ko sta zadela Eliaquim Mangala in Milan Jovanović, a je upe na domačo točko dokončno pokopal Eduardo v 81. minuti z golom z bližine. Za izenačenje topničarjev sta poskrbela Nicklas Bendtner tik pred odmorom in Thomas Vermaelen v 78. minuti.

Zico s tribune videl pomembno zmago
Olympiacos je prihod novega trenerja Zica (imenovan je bil le nekaj ur pred tekmo in si jo ogledal na tribuni) proslavil z zmago nad AZ Alkmaarjem z 1:0. Odločilni gol je z glavo dosegel Vassilis Torosidis po podaji Jaouada Zairija in poskrbel za vrhunec zaspane predstave obeh moštev. Pri gostiteljih je zaradi poškodbe manjkalo nekaj ključnih igralcev.

Debrecen na Anfieldu prejel "le" gol
Debrecen v skupini E najbrž Anfield zadovoljno zapušča z "znosnim" porazom 0:1. Zanj je tik pred polčasom poskrbel Dirk Kuyt z osmih metrov po ubranjenem strelu Fernanda Torresa. Izjemno se je 15 minut prej izkazal domači vratar Jose Reina po poskusu Petra Czvitkovisca.

Pjanić edini strelec na Gerlandu
Lyonu je proti Fiorentini v drugem delu uspelo unovčiti igralca več (izključen Alberto Gilardino), ko je v 76. minuti iz bližine zadel Miralem Pjanić.

Fabiano uničil Romune
V skupini G je Sevilla upravičila vlogo favorita proti romunski Unirei (2:0), z golom in podajo je zablestel Luis Fabiano, Glasgow Rangers po bojeviti predstavi Stuttgart zapuščajo s točko (1:1).

Liga prvakov, 1. krog

Skupina E:
LYON - FIORENTINA 1:0 (0:0)
Pjanić 76.
RK: Gilardino 45./Fiorentina

LIVERPOOL - DEBRECEN 1:0 (1:0)
Kuyt 45.

Skupina F:
INTER - BARCELONA 0:0
Krhina ni bilo v ekipi Interja.

DINAMO KIJEV - RUBIN KAZAN 3:1 (0:1)
Yussuf 71., Magrao 79., Gusev 85.; Dominguez 25.

Skupina G:
STUTTGART - GLASGOW RANGERS 1:1 (1:0)
Pogrebnjak 18.; Bougherra 77.

SEVILLA - UNIREA URZICENI 2:0 (1:0)
Fabiano 45., Renato 70.

Skupina H:
STANDARD LIEGE - ARSENAL 2:3 (2:1)
Mangala 3., Jovanović 4./11-m; Bendtner 45., Vermaelen 78., Eduardo 81.

OLYMPIACOS - AZ ALKMAAR 1:0 (0:0)
Torosidis 79.