Bauke Mollema. Foto: EPA
Bauke Mollema. Foto: EPA

34-letni veteran, dvakratni etapni zmagovalec na Dirki po Franciji, je v vožnji na čas v Dudelangu slabo presodil enega izmed zavojev, v katerega je zapeljal preširoko in pri veliki hitrosti trčil ob obcestno oviro.

Mollema je pred vožnjo na čas v skupnem seštevku za vodilnim Švicarjem Marcom Hirschijem (UAE Team Emirates) zaostajal le za 35 sekund, zasedal je 11. mesto. K sreči je lahko etapo nadaljeval, a njegov zaostanek se je bistveno povečal. Vožnjo na čas je dobil Italijan Mattia Cattaneo (Deceuninck-Quickstep), Mollema je na 98. mestu zaostal za 4 minute in 29 sekund.

Padec ob zelo neugodnem času: pred SP-jem
Čeprav je po besedah moštvenega zdravnika Nina Danieleja dobil le površinske poškodbe hrbta, desnega boka in komolca, se padec zagotovo ne bi mogel zgoditi ob bolj neugodnem času, saj se Nizozemec z reprezentanco pripravlja na svetovno prvenstvo, kjer bo nastopil v moštvenem kronometru, nato še na cestni dirki. "Padec je bil kar hud, a kaže, da je z mano vse v redu. Dirko sem vsaj lahko nadaljeval. Boli me hrbet, a večjih bolečin ni. Bom videl na zadnji etapi, kako se bo vse skupaj obneslo, in ali bom lahko dirkal na polno," je za De Telegraaf dejal Mollema. V skupni razvrstitvi je zdrsnil za 15 mest in je z zaostankom 4 minut ter 58 sekund trenutno uvrščen na 26. mesto. Dirka po Luksemburgu se bo končala v soboto s 184 km dolgo etapo od Merscha do prestolnice Luksemburg. Lani je dirko dobil Pogačarjev moštveni kolega, Italijan Diego Ulissi.