Na koncu je imel Mathieu van der Poel po šestih krogih minuto in 20 sekund prednosti pred Britancem Tomom Pidcockom, tretje mesto pa je zasedel Belgijec Toon Aerts, ki je v boju za bron premagal trikratnega svetovnega prvaka, rojaka Wouta van Aerta.

"Na vrhu smo najmočnejši"
"Mislim, da sem odpeljal popolno dirko. Počutil sem se močnega, že v prvem krogu mi je uspelo pobegniti, to mi je dalo krila. Proga je bila izredno zahtevna, ena najtežjih, kar sem jih videl, primerna za svetovno prvenstvo. Menim, da so rezultati pošteni, na vrhu smo bili najmočnejši,"
je po tekmi razlagal Mathieu van der Poel, ki je svetovni prvak v ciklokrosu postal tretjič, pred lansko zmago je bil najmočnejši tudi leta 2015.

Na cesti začne že z Omloopom
Zdaj se bo vnuk lani umrlega Raymonda Poulidorja posvetil dirkanju na cesti, saj je že v cilju SP-ja v Švici naznanil, da bo nastopil na prvi spomladanski klasiki Omloop Het Nieuwsblad, ki bo v Gentu 29. februarja. Nato bo nastopil na večini enodnevnih dirk, kjer je že lani trikrat zmagal, v spominu je ostal neverjeten zaključek dirke Amstel Gold. Pred poletjem bo MdvP znova zamenjal kolo, saj je prvi cilj Letečega Holandca v sezoni 2020 zlata olimpijska medalja v Tokiu, a na gorskem kolesu.

Brez Slovencev v Švici
Njegova država pa drugi dan prvenstva ni imela take prevlade kot prvi dan. Med mladinci so trojno zmago dosegli Belgijci, zmagal je Thibau Nys, v konkurenci deklet do 23 let pa je bila najhitrejša Francozinja Marion Norbert Riberolle, kolajni sta osvojili še Madžarka in Britanka. Slovenskih predstavnikov na prvenstvu ni bilo.

Belgijski veteran presenetil Sivakva, Impeyja, Ewana ...
Predtem je v nedeljo v Avstraliji že potekala prva enodnevna dirka v okviru World Toura. Klasika Cadela Evansa v Geelongu velja za preizkušnjo po okusu šprinterjev, a tokrat je bil zadnji vzpon preveč selektiven. V ciljnem šprintu dvojice je 36-letni Dries Devenyns (Deceuninck-Quick-Step) kar presenetljivo premagal mladega Rusa Pavla Sivakova (Ineos), tretje mesto je zasedel Južnoafričan Daryl Impey (Mithelton-Scott), ki je za najboljšima dvema zaostal za štiri sekunde.

Prvi favorit dirke domačin Caleb Ewan (Lotto Soudal) ni "preživel" pobega šesterice na enem izmed vzponov in je nazadnje končal na sedmem mestu z zaostankom 25 sekund za zmagovalcem.

Pibernik 31., Novak odstopil
Na 171,1 kilometra dolgi trasi s startom in ciljem v Geelongu sta nastopila tudi dva Slovenca. Luka Pibernik je zasedel 31. mesto (+0:50), njegov moštveni kolega pri Bahrain-McLarnu Domen Novak pa dirke ni končal.

Sorodna novica V Avstraliji se začenja kolesarska sezona, katere vrhunec je par Tour in Tokio

750. zmaga za volčji trop
"Ta dirka mi je zelo všeč. Vsakič ko tu nastopim, mi gre zelo dobro. Ko smo v skupini pobegnili, se ni zdelo, da bi nas lahko Sam Bennett ali drugi tekmeci dohiteli, zato sem začel odštevati do boja za zmago. Vesel sem, da mi je po ciljnem sprintu to tudi uspelo,"
je dejal Devenyns, ki je slavil največjo zmago v dolgoletni karieri. Uspeh Devenynsa je bila sicer že 750. zmaga za belgijsko ekipo Patricka Lefevera in njegov volčji trop.

Čez tri tedne Po Emiratih
Naslednja dirka svetovne serije je Dirka po Emiratih (od 23. do 29. februarja), kjer bo na zmago vozil Tadej Pogačar, saj gre za domačo dirko ekipe UAE Emirates. Na omenjeni dirki se bo na tekmovanja vrnil tudi Chris Froome (Ineos). Primož Roglič lanske zmage v Združenih arabskih emiratih ne bo branil.


SVETOVNA SERIJA

6. DIRKA CADELA EVANSA

Geelong–Geelong, 171,1 km:

 1. D. DEVENYNS   BEL/DSQ     4:05:49
 2. I. SIVAKOV    RUS/INS    isti čas
 3. D. IMPEY      JAR/MTS       +0:04
 4. J. KEUKELEIRE BEL/EF1         vsi
 5. D. VAN BAARLE NIZ/INS        isti
 6. J. McCARTHY   AVS/BHG         čas
 7. C. EWAN       AVS/LTS        0:25
 8. M. HALLER     AVT/TBM         vsi
 9. E. VIVIANI    ITA/COF        isti
10. S. YATES       VB/MTS         čas
...                                  
31. L. PIBERNIK   SLO/TBM        0:50

Domen Novak ni dokončal druge dirke za svetovno serijo.