Edini slovenski predstavnik v vožnji na čas, bil je 12., se pripravlja na cestno dirko. Foto: TV SLO, zajem zaslona
Edini slovenski predstavnik v vožnji na čas, bil je 12., se pripravlja na cestno dirko. Foto: TV SLO, zajem zaslona

S slovenskim kolesarjem se je pogovarjal novinar TV Slovenija David Črmelj. Na vprašanje, kako se počuti in ali si je spočil, je odgovoril: "Gotovo bolje kot po koncu kronometra. Se pripravljamo na nedeljski nastop."

Sorodna novica Hauptman pred cestno dirko: "Ves čas se bo treba prilagajati"

Vse misli so zdaj usmerjene v 274 kilometrov dolgo dirko. Slovenci spadajo med največje favorite predvsem zaradi Tadeja Pogačarja. Obeta se spektakel, kjer bosta morala zvezdnika združiti moči.

Sorodna novica Evenepoel ubranil naslov prvaka; Roglič 12.

"Vsi omenjajo, da je Tadej tisti glavni, Tadej se je najbolj pripravljal – kako vidite vi svojo vlogo na nedeljski dirki," je vprašal novinar TV Slovenija. Roglič je odgovoril: "Mislim, hvala bogu ne. Če bi bilo to tako preprosto, bi takoj podelili kolajne."

Dodal je: "Ravno to, zame je s tega vidika malo lažje, ker nisem imel idealne priprave na samo svetovno prvenstvo. Navsezadnje je to moja prva enodnevna dirka od treh mogočih, ki jih vozim v celem letu. Nimam česa izgubiti in se veselim tega nastopa, ker kakor koli obrnem, ne bom imel več desetih svetovnih prvenstev pred sabo."

Trase dirke si še ni ogledal. Zahtevna bo. Obenem pa upa, da bodo posledice padca na Dirki po Franciji vse manjše. Kako pa je trenutno s temi bolečinami, jih še čuti? "Verjetno se bo slišalo smešno, ampak še čutim hrbet. To sem imel že enkrat prej, res zelo dolgo traja, da tega res več ne čutiš. Če pa pogledam, kaj je bilo in kaj je zdaj, je vse dobro. In upam, da se mi nekako uspe čim bolje pripraviti na nedeljsko dirko," je odgovoril Rogla.

Roglič še čuti bolečine v hrbtu po padcu na Touru