Mark Cavendish je drugič na letošnjem Touru dvignil roke v zrak. Foto: Reuters
Mark Cavendish je drugič na letošnjem Touru dvignil roke v zrak. Foto: Reuters
Thor Hushovd
Thor Hushovd je verjetno zadnjič letos oblekel rumeno majico. V soboto je na sporedu 8. etapa s ciljem na Super Besse-Sancyju (1275 m). Foto: Reuters
Alberto Contador
Alberto Contador se je tokrat izognil padcem. V soboto se začenjajo gorske etape, čeprav se bo zares začelo šele v Pirenejih naslednji četrtek. Foto: Reuters
Cavendish znova najboljši v šprintu

Do padca je prišlo 40 km pred ciljem, najslabše jo je odnesel kolesar Skyja, ki je predlani francoski krog končal na četrtem mestu. 127 km pred ciljem je odstopil tudi Tom Boonen, ki je padel v sredo in se nato s skrajnimi močmi pripeljal do cilja z velikim zaostankom.
Ekipa Sky od raja do pekla
"Šokirani smo. Ne vem, kaj se letos dogaja nas dirki. Toliko padcev, zdaj pa se je katastrofa zgodila tudi nam. Toliko dela, toliko upanja, nato pa velikanska smola in sanj je konec. Najraje bi se zjokal. Še včeraj, ko je zmagal naš Edvald Boasson Hagen, je bilo vse videti tako lepo," je bil razočaran direktor Wigginsove ekipe Sky Shane Sutton.

Cavendish čustveno navezan na Chateauroux
V Chateaurouxu je sedmo etapo po pričakovanju odločal skupinski šprint. Drugo etapno zmago na letošnjem Touru je dosegel Mark Cavendish, drugi je bil Alessandro Petacchi, tretji pa Andre Greipel. Rumeno majico je obdržal Thor Hushovd, Norvežan jo nosi že vse od nedelje. Cavendish je do prve zmage na Touru prišel prav v Chateaurouxu leta 2008, to pa je bila že njegova 17. etapna zmaga na največji dirki sveta.
"Če bi izbiral, kje bi letos najraje zmagal, bi izbral to etapo. Obdajajo me enkratna čustva, hvala tekmovalcem, ki so ves čas nadzirali dogajanje in me na koncu spravili v položaj, v katerem nisem mogel razočarati," je delo svojega moštva pohvalil kolesar z otoka Man. Njegova ekipa je bila med najbolj zaslužnimi, da je prva skupina - padci so karavano razbili na več skupin - v zadnjih kilometrih ujela pet ubežnikov.

Slovenci v času zmagovalca
Vsi Slovenci so tokrat v cilj prišli v glavnini, s 13. mestom pa je bil najboljši Borut Božič. Grega Bole je zasedel 35. mesto, Kristijan Koren, najboljši Slovenec v skupni razvrstitvi, pa je končal na 63. mestu.
Klöden zdaj edini kapetan
Zares neverjetno smolo ima ekipa RadioShack. Levi Leipheimer je znova zaostal za več kot tri minute, še slabše pa jo je po padcu odnesel Christopher Horner, ki je izgubil kar 12 minut in 41 sekund. Oba sta že brez možnosti za najvišja mesta v Parizu, izmed štirih kapetanov je tako ostal le še Andreas Klöden. Nemec je na petem mestu, za Hushovdom zaostaja le 10 sekund.
Brajkovič brez operacije
Po specialističnem pregledu je novomeški ortoped Miroslav Kramar Janiju Brajkoviču odsvetoval operacijo počene ključnice. Okrevanje bo trajalo malo dlje, kot si je kolesar RadioShacka želel, vendar bo lahko že kmalu treniral. Na kolo naj bi šel čez 10 dni. "Časa za trening in pripravo za Vuelto bo dovolj," je povedal po obisku zdravnika.

7. etapa, 
Le Mans-Chateauroux, 218 km:
1. M. CAVENDISH VB 5:38:53 2. A. PETACCHI ITA 3. A. GREIPEL NEM vsi 4. R. FEILLU FRA 5. V. BONNET FRA 6. D. GALIMZJANOV RUS 7. T. HUSHOVD NOR 8. S. TURGOT FRA 9. J. J. ROJAS ŠPA isti 10. S. HINAULT FRA ... 13. B. BOŽIČ SLO 16. A. SCHLECK LUKS 33. A. CONTADOR ŠPA 35. G. BOLE SLO 63. K. KOREN SLO čas
157. L. LEIPHEIMER ZDA +3:06
190. C. HORNER ZDA 12:41

Skupni vrstni red po 7. etapi:

1. T. HUSHOVD NOR 28:29:27
2. C. EVANS AVS +0:01
3. F. SCHLECK LUKS 0:04
4. D. MILLAR VB 0:08
5. A. KLÖDEN NEM 0:10
6. J. FUGLSANG DAN 0:12
7. A. SCHLECK LUKS isti čas
8. T. MARTIN NEM 0:13
9. P. VELITS SLK isti čas
10. R. GESINK NIZ 0:20
...
15. I. BASSO ITA 1:03
24. A. CONTADOR ŠPA 1:42
40. K. KOREN SLO 3:24
101. B. BOZIČ SLO 11:03
109. G. BOLE SLO 12:03
Cavendish znova najboljši v šprintu