Smiljan Pavič bo tudi letos gonilna sila Krke pod obročem. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Smiljan Pavič bo tudi letos gonilna sila Krke pod obročem. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Krka
Krka je lani že četrtič zapored osvojila državni naslov. Foto: Aleš Fevžer
Aleksandar Džikić
Pavič se veseli novega sodelovanja z Aleksandrom Džikićem. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

"Na začetku smo imeli precej težav, kar je normalno, saj je veliko novih igralcev. Počasi gre na bolje. Mislim, da še imamo rezerve, a glede na to, da treniramo mesec in pol, smo na kar zavidljivi ravni. Naše najboljše tekme bodo prišle, ko bo to najbolj potrebno," je ob koncu pripravljalnega dela, ki ga je Krka sklenila z zmago nad Igokeo, povedal novomeški center.

Po koncu EP-ja v košarki se je aktualnim prvakom pridružil slovenski reprezentant Edo Murić, v Novo mesto pa se je vrnil tudi Chris Booker, ki je zamenjal Derricka Nixa. Zadnji je po manj kot dveh mesecih zapustil klub: "Vse je pričakovano in je v najlepšem redu. Pričakali smo tudi Eda Murića, ki se je kot zadnji pridružil, okrepil pa nas je še Chris Booker. Oba že poznata trenerja ter ekipo, tako da bomo v najkrajšem možnem času še popravili zadnje malenkosti in se bosta hitro vklopila v moštvo. Drugače pa je atmosfera dobra in vsi že nestrpno pričakujemo prvo uradno tekmo."

Z Bookerjem že odlično sodelovala
Pavič je zelo vesel vrnitve Bookerja, ki je bil v Novem mestu, ko je Krka postala državni prvak in osvojila še evropsko lovoriko: "Zelo sem vesel, da se je Booker vrnil. Pozna nekaj igralcev, pozna trenerja in je izjemen fant. Že po nekaj dneh se je enkratno vklopil v ekipo. Ni bilo nobenih težav. Osebno sem res vesel, da bova spet sodelovala. V tisti sezoni sva skupaj odlično delovala in upam, da bo tudi letos tako."

Prav tako je 210 centimetrov visoki center zadovoljen, da je Krko znova prevzel Aleksandar Džikić: "Absolutno sem vesel, da je nazaj. Pod njegovo taktirko je Krka doživela največje uspehe in res sem vesel, da se je vrnil. Mislim, da so vsi na Dolenjskem veseli, da je prišel nazaj. Z njim je enkratno sodelovati. Brez pretiravanja je eden najboljših trenerjev v moji karieri."

Džikić vcepil zmagovalno miselnost
Srbski strokovnjak je Krko popeljal do prvega naslova, zdaj pa niz traja že štiri leta, prav tako pa je z Novomeščani slavil v pokalu Eurochallenge in poskrbel za zmagovito miselnost v ekipi: "Džikić je že leta 2010, ko smo prvič postali prvaki, celo sezono govoril, da bomo osvojili naslov. Zdaj smo štirikrat zapored na vrhu in želimo si to nadaljevati. Džikić pa ves čas ponavlja, da je zmagovanje navada, in to navado moramo na nek način vsrkati vase. Poudarja, da želi imeti v ekipi zmagovalce."

Tudi letos bodo državni prvaki nastopili v tretjem kakovostnem razredu evropskih tekmovanj in v Jadranski ligi, kjer v prejšnji sezoni niso izpolnili ciljev: "Lani smo imeli težave s poškodbami. Golemac je vztrajal. Moral bi biti eden glavnih nosilcev, a je moral po teh dveh operacijah na žalost prekiniti kariero. Te stvari so se nam na negativen način poklopile. Za letos upam, da bomo zdravi, in če bomo igrali, kot znamo, rezultat ne bo izostal. Želimo si čim višje, kam nas bo to pripeljalo, bomo videli. Želimo korak za korakom. V Evropi je prvi cilj preboj v Top 16, potem pa naprej."

Krka zmes mladosti in izkušenosti
V ekipi je nekaj novih obrazov, moštvo je mešanica izkušenih - na čelu s Pavičem, Bookerjem in Jasminom Hukićem - ter številnih obetavnih košarkarjev: "Osebno vidim v ekipi zelo dobre stvari. Mislim, da bomo igrali tudi hitro, saj imamo nekaj mladih in eksplozivnih igralcev, ki tečejo po terenu kot strele, izkušeni pa bomo poskušali usmerjati te mlade in se priključiti tej igri. Menim, da je to najboljša mešanica. Moraš imeti izkušene, ki so že dali nekaj čez, in mlade ter nadobudne. Vidim eno lepo zmes."

Že v sredo je na sporedu prva uradna tekma nove sezone. V Portorožu se bo Krka z zdaj že velikim tekmecem Olimpijo pomerila za superpokalni naslov: "Kakršna koli tekma, tudi vse te prijateljske - na vseh smo želeli zmagati, ne glede na to, kdo je nasprotnik. Zdaj je prva uradna tekma, in tekme z Olimpijo imajo v Sloveniji v košarki največji naboj. Verjamem, da bo motivacija na visoki ravni in da bo prisotne veliko borbenosti. Za ostalo pa je še prezgodaj, recimo da bi se taktično 'pokazali'. Bomo videli, še so neznanke. Nismo še odigrali veliko tekem."