Tekmo z Lietuvos Rytasom je Smiljan Pavić končal s
Tekmo z Lietuvos Rytasom je Smiljan Pavić končal s "plavim" očesom. Pod obročem mu je spodrsnilo in je priletel v koleno Jonasa Valančiunasa. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Krka je v jadranski Ligi ABA na sedmih tekmah zmagala le enkrat in šestkrat izgubila, nazadnje v soboto z Unionom Olimpijo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Pavić je zatrdil, da slabi rezultati kljub nekaterim informacijam niso načeli vzdušja v moštvu. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Lietuvos Rytasa zatrjuje, da kljub slabim rezultatom vzdušje v ekipi Krke ostaja pravo, in verjame, da lahko Novomeščani še posežejo po dobrih rezultatih.

Prvi center aktualnih prvakov v povprečju v ligi ABA prispeva po nekaj več kot osem točk in šest skokov na tekmo, s čimer je prvi skakalec moštva. Proti Rytasu, ki je tekmo dobil s 73:65, je Pavić prispeval šest točk. 31-letni in 210 centimetrov visoki košarkar, ki je leta 2000 na Ohridu dosegel odločilni koš za naslov evropskega prvaka slovenske reprezentance mlajših članov, je razkril, da je cilj Krke v Eurocupu preboj v drugi krog.


Za vami je uvodno srečanje Eurocupa. Kako ste vi videli tekmo?
Lahko rečem, da smo tri četrtine igrali zelo dobro. Igra je bila na visoki ravni in bili smo dovolj borbeni. V zadnji četrtini se nam je popolnoma ustavilo. Padec koncentracije se nam vse prevečkrat ponavlja. To bomo morali nekako odpraviti. Potem so tu izgubljene žoge – 22 jih je bistveno preveč.

Kljub vsemu je verjetno tudi iz te tekme mogoče povleči pozitivne stvari?
Če gledamo pozitivno, smo igrali tri četrtine dobro in ta niz moramo poskušati podaljšati. Tudi nov igralec Allan Ray je dobro odigral in se je tudi dobro vklopil v moštvo, tako da nekaj pozitivnih stvari lahko potegnemo tudi iz tega srečanja.

Kaj je bilo v zadnji četrtini narobe? Ko je Rytas postavil cono, je bilo videti, kot da ne znate igrati proti taki obrambi.
Ne vem, ali je bilo dejansko kaj narobe. Mi smo solidno igrali proti coni. Morda bi izpostavil le te izgubljene žoge. Prišli smo do kar nekaj odprtih metov, ki pa jih nismo realizirali. Kaj več kot odprtih metov si v košarki ne moreš obetati. Te smo zgrešili in potem je težko zmagati. Poleg tega se je razigral še Tyrese Rice, ki ga tako rekoč vso tekmo ni bilo. Je njihov najboljši strelec in vse to je prevesilo tehtnico v njihovo korist.

Začeli ste torej Eurocup. S kakšnimi obeti pa greste v to evropsko tekmovanje?
Mi smo si pred sezono za cilj postavili drugi krog in to si še vedno obetamo. Nismo se ustrašili Lietuvos Rytasa. Zavedamo se, da imajo zelo kakovostno moštvo in precej večji proračun od nas. Odigrali smo hrabro, a na koncu nam je žal nekoliko zmanjkalo moči. Zdaj nas čaka Le Mans in želimo zmagati v gosteh. Vsako tekmo gremo na zmago. Tako je bilo tudi proti Rytasu, a nam ni uspelo. Potrebni sta analiza vzrokov za poraz in nato priprava za naslednjo tekmo s Cedevito.

Z Rytasom ste že igrali, kako močna pa sta po vašem mnenju preostala dva kluba v vaši skupini?
Nismo si jih še ogledali, tako da težko govorim o njihovi moči. Azovmaš je vedno imel dobro ekipo, Le Mansa pa žal še ne poznam. Vemo, da imajo francoske ekipe veliko Američanov v svojih vrstah in posledično gojijo hitro igro, igrajo 'run and gun' košarko. Tu bomo morali biti še posebej pozorni in osredotočeni. Proti takim ekipam je treba odigrati pametno.

Za zdaj vam res ne gre vse po načrtih. So morda slabi rezultati načeli kaj ozračje v garderobi, je vzdušje v ekipi še pravo?
Ne, ostajamo pozitivni, kar se vidi tudi v igri. Hočemo zmagati, zavedamo se, da lahko igramo dobro … Najslabše je seveda, da ni rezultata. Zdaj čakamo ta uspeh. Verjamem, da ena ali dve zmagi lahko obrneta stvari na glavo in začnemo zmagovati. Še naprej verjamem, da lahko posežemo po najvišjih mestih v Ligi ABA in tudi v Eurocupu lahko pridemo v želeni drugi krog.