Eden med najzaslužnejšimi za dvig krivulje je Janez Rajgelj. Foto: MMC RTV SLO
Eden med najzaslužnejšimi za dvig krivulje je Janez Rajgelj. Foto: MMC RTV SLO
Izjava predsednika Uniona Olimpije Möderndorferja

Na redni skupščini kluba so razkrili, da se je 4.234.292,70 evra visok dolg zmanjšal na 896.515 evrov.

Izvolili so tudi predsednika kluba. Edini kandidat Jani Möderndorfer je bil izvoljen za štiriletni mandat. "Držali smo besedo in sanirali večji del dolgov kluba, ki se zdaj lahko osredotoči na tisti del, v katerem je najboljši. To je formiranje ekipe in doseganje zmag. Za Olimpijo si želimo, da bo imela mesto, ki ji pripada, torej s športnega stališča biti najboljša v tej državi," je z zanosom povedal Möderndorfer.

Gledalci prinesli skoraj tretjino prihodkov
Möderndorfer, ki je bil na zdajšnji položaj za polletni mandat izvoljen avgusta lani, je najbolj zadovoljen z obiskom gledalcev: "To so naši pravi sponzorji. Seveda brez velikih podjetij v športu ne gre, ampak ljubitelji košarke, ki so lani množično drli v dvorano, saj so bili rezultati odlični, so v našo blagajno prinesli skoraj tretjino prihodkov. Še naprej se bomo trudili, da bo klub na visoki ravni in da bo navduševal ljubitelje košarke. Moj glavni cilj bo še naprej sanacija preostalih dolgov in nemoteno finančno poslovanje kluba."

Cilj je oblikovati zmagovalno ekipo
Glavni cilj strokovnega štaba bo v prihodnjih mesecih oblikovati zmagovalno ekipo. Finančni načrt še ni dokončen, nekaj težav je zaradi težkih gospodarskih razmer tudi pri pridobivanju pokroviteljskih sredstev, a podjetja, ki se odločajo za podporo, so zdaj v novi dvorani deležna precej boljših predstavitev. V vodstvo kluba sta bila sprejeta predstavnika pokroviteljev Samo Jošt in Mirjam Hočevar.

Klub pokroviteljev je vreden 200.000 evrov
Upravni odbor je sprejel tudi nekaj sprememb v organizaciji kluba. Uradni naziv je po novem Košarkarski klub Union Olimpija Ljubljana, pravila kluba pa so se v skladu s poslovanjem drugih podobnih organizacij preimenovala v statut. Po novem statutu je vstopnica v klub pokroviteljev z dosedanjih 70.000 evrov zrasla na 200.000 evrov.

Izjava predsednika Uniona Olimpije Möderndorferja