Jaka Klobučar je bil v drugi četrtini neustavljiv. Foto: MMC RTV SLO
Jaka Klobučar je bil v drugi četrtini neustavljiv. Foto: MMC RTV SLO
Jure Balažič
Jure Balažič je dosegel 15 točk za Krko. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Damir Markota
Damir Markota je zadel tri trojke, ključna je bila tista dve minuti in 16 sekund pred koncem z osmih metrov. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Olimpija blizu novega naslova

Zeleno-beli so blesteli v drugi četrtini (9:24), ko so zadeli kar šest trojk. Jaka Klobučar je 13 od 15 točk dosegel v drugem delu igre. Zmaji so zadeli deset trojk iz 17 poskusov, met Krke iz črte pa je bil obupen (4/19). Novomeščani so znova zelo slabo metali proste mete (9/17). Tudi dobljen skok (36:26) jim ni pomagal. Pri zmajih je manjkal Aloysius Anagonye, ki je zbolel.

Prva četrtina: Krka hitro ušla za 10 točk
Gostitelji so znova začeli zelo dobro. Zoran Dragić je brez težav polagal, Jure Balažič pa je košu dodal prosti met, nato pa je bil natančen še izza črte (8:2). Dve minuti pred koncem uvodne četrtine je Krki uspela še serija 6:0, Smiljan Pavič je dosegel štiri točke (18:8). Edo Murić je s trojko povišal na 21:10, v zadnjem napadu pred koncem četrtine pa je Goran Jagodnik zadel za tri točke (23:15).
Druga četrtina: Klobučar s 13 točkami zrežiral preobrat
Na začetku druge četrtine je vstopil Klobučar. Murič je povišal vodstvo gostiteljev na 25:15, potem pa so zmaji naredili neverjetno serijo 0:18. Klobučar je najprej zabil, potem pa je zadel dve trojki zapored. V 13. minuti je na 25:25 izenačil Jagodnik. Klobučar in Samo Udrih sta z novima uspešnima metoma izza črte povišala prednost zmajev na 25:33. Izjemno serijo uspešnih trojk je nadaljeval Damir Markota, ki je bil natančen dvakrat (28:39). Dragiši Drobnjaku in Dušanu Djordjeviću je uspelo zmanjšati zaostanek pred odmorom (32:39).
Tretja četrtina: Krka izenačila, nato pa spet popustila
Drugi polčas so Novomeščani začeli z delnim izidom 6:0, po polaganju Dragića je prednost zmajev skopnela na 38:41. Djordjević je izenačil na 42:42. Po prostem metu Balažiča so gostitelji povedli s 45:44, tretjo četrtino pa so odlično zaključili Ljubljančani, z delnim izidom 8:0 so povedli s 45:52, štiri točke je prispeval Jagodnik.
Četrta četrtina: Gregory zbran v zadnji minuti
Vlado Ilievski,
ki mu igra v finalu na prvih dveh nikakor ni stekla, je dvakrat sijajno videl luknjo v obrambi Krke in hitro povišal prednost zeleno-belih v 34. minuti (49:58). Goran Ikonić je končno zadel za tri točke (56:60), to so bile njegove edine točke na srečanju. Ključna je bila trojka Markote z osmih metrov ob izteku napada Olimpije (57:65) dve minuti pred koncem. 49 sekund pred sireno je Bojan Krivec metal za tri točke, žoga se je od obroča odbila visoko prek table in padla nazaj skozi mrežico (63:65). Po minuti odmora je Ilievski lepo našel Kennyja Gregoryja, ki je hladnokrvno povišal prednost Ljubljančanov 26 sekund pred koncem. Drobnjak je izgubil žogo na drugi strani in Gregory je s protinapada postavil končni izid.

Izjave po tekmi:
Aleksandar Džikić: "Nisem zadovoljen z načinom, s katerim opravljamo dorečene naloge. Biti moramo bolj črvsti in bolj odgovorni."

Edo Murič: "To zagotovo ni bila ena izmed naših dobrih iger, ki smo jih kazali skozi celo sezono, zato smo tudi imeli težave skozi celotno tekmo in na koncu tudi izgubili. V četrtek moramo pokazati pravo igro, saj je to naša zadnja priložnost. Naredili bomo vse, da odigramo kar se da dobro in pripeljemo zadnjo tekmo te sezone v dvorano Leona Štuklja, kjer bomo naredili vse, da osvojimo Ligo Telemach in damo piko na i tej odlični sezoni, ki je za nami."

Miro Alilović: "Končno se nam je odprl met z razdalje in smo kljub slabemu začetku igrali lažje. Najprej je potegnil odlični Klobučar, nato so sledili ostali. Serija še ni končana in v četrtek moramo zaigrati še bolje."

Sašo Ožbolt: "Znova smo tekmo slabo začeli, a našli svoj ritem dovolj kmalu, da ni bilo prepozno. V drugem delu smo bili boljši tekmec in smo zasluženo zmagali. Igrali smo kolektivno in bolje skakali kot do zdaj."
Četrta tekma bo v četrtek zvečer v Ljubljani.

Finale, tretja tekma:
KRKA - UNION OLIMPIJA 1:2
63:69 (23:15, 9:24, 13:13, 18:17)

Balažič     15   Klobučar     15 
Djordjević  12   Gregory      12 
Dragić      11   Markota      11 
Pavić       10   Jagodnik      9 
Murić        5   Ožbolt        8 
Drobnjak     4   Ilievski      6 
Krivec       3   Udrih         5 
Ikonić       3   Šermadini     3 
                                 
Met za dve točki: 21/35; 16/38   
Met za tri točke:  4/19; 10/17   
     Prosti meti:  9/17;  7/8    
           Skoki:    36;    26 
Gledalcev: 2.500


Četrta tekma, četrtek ob 20.00:
UNION OLIMPIJA - KRKA

Morebitna peta tekma, sobota ob 20.15:
KRKA - UNION OLIMPIJA

V odebeljenem tisku je izid v zmagah; igrajo na tri zmage.

Olimpija blizu novega naslova