"Čeprav nisem francoska umetnica, sem vedno čutila zelo posebno povezanost s Francozi in petjem francoske glasbe." Foto: AP

Čeprav so nekateri govorili, da bi Lady Gaga in Celine Dion na otvoritveni slovesnosti olimpijskih iger, ki jo je zasnoval gledališki režiser Thomas Jolly, utegnili združiti moči in nastopiti skupaj, sta obe glasbeni divi poskrbeli za nepozabni solo točki. Medtem ko je kanadska "kraljica močnih balad" zvečer zavzela Eifflov stolp s pesmijo L'Hymne à l'Amour Edith Piaf, je ameriška pevka v Parizu za šov poskrbela ob reki Seni.

"Neutrudno sem vadila." Foto: Reuters

Glasbenica se je med svojim debijem na odprtju olimpijskih iger poklonila Zizi Jeanmaire s tem, da je zapela njeno pesem Mon Truc en Plumes. Med nastopom, ki se je odvijal tudi na stopnicah, jo je spremljalo osem plesalcev, ni pa manjkalo niti perje – kar je v skladu z naslovom pesmi, ki se prevede v Moja stvar s perjem. 38-letnica je vmes tudi sama zaigrala na klavir, poroča Variety.

"Čeprav nisem francoska umetnica, sem vedno čutila zelo posebno povezanost s Francozi in petjem francoske glasbe. Želela sem ustvariti nastop, ki bi ogrel srce Francije, slavil francosko umetnost in glasbo ter ob tako pomembni priložnosti spomnil vsakogar na eno najbolj čarobnih mest na svetu – Pariz," je Lady Gaga, s polnim imenom Stefani Joanne Angelina Germanotta, na družbenih omrežjih zapisala po svoji točki.

Kot je pojasnila, je njene kostume po meri izdelala francoska modna hiša Dior, pernate pripomočke jim je posodil arhiv kabaretskega gledališča Le Lido. Sama se je skrbno pripravljala na francosko koreografijo, ki je dala sodoben pridih francoski klasiki. "Neutrudno sem vadila, da sem se naučila veselega francoskega plesa," je zapisala in pristavila, da je morala obnoviti staro znanje – na začetku svoje kariere je v New Yorku namreč plesala na zabavah, ki so imele pridih Francije iz 60. let prejšnjega stoletja.

"Upam, da vam je bil nastop všeč tako kot meni. Najlepša hvala vsem v Franciji, da ste me sprejeli v svoji državi, da vam pojem v čast – to je darilo, ki ga ne bom nikoli pozabila," je še sklenila Lady Gaga, ki je še čestitala vsem sodelujočim olimpijcem, obenem pa priznala, da jo gledanje olimpijskih iger vedno spravi v jok.

Zvezdnica, ki sicer že ustvarja svoj sedmi album, bo konec avgusta na Beneškem filmskem festivalu. Tam jo namreč čaka premiera filma Joker: Folie à Deux, v katerem je ob Joaquinu Phoenixu kot Jokerju prevzela vlogo Harley Quinn.