Prvo tekmo na SP-ju 2010 bo Slovenija odigrala v Polokwaneju 13. junija z Alžirijo. Foto: EPA
Prvo tekmo na SP-ju 2010 bo Slovenija odigrala v Polokwaneju 13. junija z Alžirijo. Foto: EPA
Ellis Park
Na Ellis Parku v Johannesburgu se bo Slovenija srečala z ZDA. Foto: EPA
Stadion Nelson Mandela Bay
Stadion Nelson Mandela Bay v Port Elizabethu bo gostil zadnjo tekmo Slovenije v predtekmovanju proti Angliji. Foto: EPA
posebnega spletnega obrazca na spletni strani Mednarodne nogometne zveze, ki mu omogoča nakup vstopnic za slovenske tekme. Podrobnejša navodila si preberite tukaj.

Če bo naročil več od kvote, bo 18. januarja žreb
Slovenija
bo nastopila v skupini C skupaj z Alžirijo, ZDA in Anglijo. Prva tekma bo v Polokwaneju (stadion sprejme 46.000 gledalcev), druga v Johannesburgu na Ellis Parku (62.000), tretja pa v Port Elizabethu (48.000). Cene vstopnic v skupinskem delu so od 60 do 120 evrov.
Kdor želi priti do vstopnice tako, mora imeti slovensko državljanstvo in/ali stalno prebivališče v Republiki Sloveniji. Plačilo je mogoče samo s kreditno kartico, za vsako posamezno tekmo pa lahko posameznik naroči največ štiri vstopnice. Če bo naročil več od kvote, namenjene slovenskim navijačem, bo 18. januarja opravljen žreb. Prevzem vstopnic bo mogoč samo v Južnoafriški republiki na posebej označenih mestih v uradnih centrih za vstopnice, ki bodo na vseh prizoriščih tekem in na mednarodnih letališčih.

Kako je z agencijami?
Turističnim agencijam, ki se bodo vključile v t. i. "Tour Operator Programme", je Fifa skupaj ponudila 350.000 vstopnic. Po besedah Gašperja Koširja z NZS-ja se od slovenskih agencij za zdaj v omenjeni program ni vključila še nobena, bo pa to najverjetneje storil Kompas in vstopnice za tekme prodajal v okviru svojih aranžmajev.

Z žrebom do vstopnic
Neodvisno od prodaje državam udeleženkam je Fifa v tretji fazi prodaje vstopnic za SP danes na prodaj ponudila milijon vstopnic. "To je ogromno vstopnic, a prepričani smo, da bodo šle za med," se je dan po žrebu skupin strinjal Horst Schmidt, predsednik pododbora za prodajo vstopnic pri Fifi.


Nogometni navdušenci imajo čas do 22. januarja, da zaprosijo za vstopnice, potem bo sledil žreb srečnih kupcev. Četrta faza prodaje se bo začela 9. februarja, sklepna faza pa bo vključevala ponudbo v zadnjem hipu oziroma "last minute". Za zdaj so pri Fifi že prodali okoli 680 tisoč vstopnic za 64 tekem na desetih prizoriščih v devetih južnoafriških mestih, od tega več kot polovico v državi gostiteljici. Zanimivo je, da so takoj zatem največ vstopnic pokupili v ZDA in Angliji.

Skupaj je za svetovno prvenstvo na voljo okoli 3,7 milijona vstopnic, skoraj tretjina pa bo odšla v roke pokroviteljev in članov Fife.