Milan Tučić je izenačil na 1:1 sredi prvega polačsa. Foto: www.alesfevzer.com
Milan Tučić je izenačil na 1:1 sredi prvega polačsa. Foto: www.alesfevzer.com

Mariborčani so dobro opravili prvi del naloge, ko so v 2. krogu pred svojimi gledalci z 2:0 odpravili romunskega tekmeca Universitateo Craiovo. Jan Repas in Arnel Jakupović sta na prvi tekmi zatresla mrežo Romunov, današnjo tekmo, ki se bo v Romuniji začela ob 19. uri, pa bodo Štajerci pričakali še malce bolj sveži, saj je bila prvenstvena tekma s Celjem v domači ligi preložena.

Maribor je prvo tekmo dobil z 2:0. Foto: www.alesfevzer.com
Maribor je prvo tekmo dobil z 2:0. Foto: www.alesfevzer.com

Olimpija je z enakim izidom prav tako pred domačimi navijači ugnala ukrajinski Žitomir, strelca sta bila Raul Florucz in Diogo Pinto. Ljubljančani so tudi konec tedna nadaljevali dober niz pod vodstvom španskega stratega Victorja Sancheza, saj so zmagali tudi v domači ligi v Kopru. Na vseh treh tekmah v tej sezoni, dveh v domači ligi in eni evropski, so ohranili mrežo nedotaknjeno. To si želijo tudi na obračunu v Gliwicah na Poljskem.

Maribor bi v primeru napredovanja za nasprotnika v 3. krogu dobil slabšega iz dvoboja med Ajaxom in Vojvodino. Olimpija bi ob napredovanju v 3. krogu prišla na poraženca moldavsko-švedskega para Šerif Tiraspol - Elfsborg.

V 3. krogu kvalifikacij Evropske lige bo po izpadu iz kvalifikacij Lige prvakov igral slovenski prvak Celje. Njegov tekmec bo irski Shamrock Rovers. Tekme 3. kvalifikacijskih krogov bodo 8. in 15. avgusta.

Bravo končal evropsko pot na razprodanem stadionu
Igralci Brava so se za nekaj časa poslovili od stadiona v Šiški, ki ga bodo prenovili, kljub dobremu izhodišču s prve tekme pa so se v krstni evropski sezoni poslovili tudi od mednarodne scene. Na domači zelenici so pokazali dokaj enakovreden boj, v zadnjih minutah pa zapravili tudi veliko priložnost za podaljšek.

Bravo je prvo tekmo prejšnji četrtek v Mostarju dobil z 1:0, a so gostje na razprodanem stadionu v Športnem parku Šiška tokrat zaigrali precej bolj odločno, bili so tudi zelo učinkoviti.

Mulahusejnović hitro izničil zaostanek Zrinjskega
Na težkem terenu, ki ga je razmočil naliv, so gostje takoj prevzeli terensko pobudo, gostitelji pa so se osredotočili predvsem na branjenje prednosti s prve tekme in iskanje priložnosti v protinapadih. Enega teh bi lahko bolje končal Martin Pečar v 12. minuti, a mu jo je pri strelu zagodla tudi voda na zelenici.

V 16. minuti se je razveselilo nekaj sto navijačev Zrinjskega. Akcijo sta za vodilni zadetek sta poskrbela stara znanca slovenskih zelenic. Ivan Posavec, še v prejšnji sezoni pri Olimpiji, je podal z leve strani v sredino kazenskega prostora, Nardin Mulahusejnović, nekdanji član Kopra, Mure in Maribora, pa se je otresel svojega čuvaja in zanesljivo matiral Matijo Orbanića.

Tučić izenačil sredi prvega dela
Pet minut zatem se razveselili tudi domači navijači. Lan Štravs je žogo poslal za hrbet obrambe gostov, kamor je stekel Milan Tučić, ki je brez težav ugnal še Marka Marića v vratih gostov. Le malce zatem so imeli Šiškarji priložnost za nov zadetek, po kotu je malce zgrešil z glavo Miguel Rodrigues.

Čuže stresel vratnico
V 38. minuti so bili gostje še bližje vodstvu, ko je po napaki Marka Španringa do strela v kazenskem prostoru prišel Marijo Ćuže, vendar zadel vratnico.

Jakovljević kronal boljšo igro gostov
Zrinjski je dobil začet in bil zelo nevaren tudi na začetku drugega polčasa, a so spremembe izide ni prišlo. V 63. minuti je kmalu po vstopu v igro zapretil Matej Poplatnik, lepo je prišel do odprtega strela, na koncu pa slabo zaključil.

V 66. minuti je Zrinjski znova povedel. Po prostem strelu je iz bližine ob nepozorni domači obrambi zadel Slobodan Jakovljević. To je pomenilo, da bi bil na sporedu podaljšek, a razigrani gostje so imeli drugačne načrte.

Mlinar odočil s prostega strela
V 80. minuti je s prostega strela z več kot 20 metrov zadel Frano Mlinar. Orbanić ni uspel odbiti žoge, ki je tik ob vratnici zletela v mrežo.

Poplatnik zapravil izejmno priložnost za podaljšek
V zadnjih minutah so gostitelji vse sile usmerili v napad. V 84. minuti se je Nemanja Jakšić odločil za strel od daleč, vendar je vratar gostov preprečil zadetek. Ljubljanska zasedba je zapravila izjemno priložnost za podaljšek dve minuti zatem. Najprej je Victorju Gidadu strel iz bližine obranil Marić, Poplatnik pa je odbito žogo poslal prek vrat.


KONFERENČNA LIGA, 2. predkrog, povratne tekme:

Bravo – ZRINJSKI MOSTAR 1:3 (1:1) 1:0
Tučić 21.; Mulahusejnović 16., Jakovljević 66., Mlinar 80.

Sodnik: Joonas Jaanovits (Estonija)

Četrtek ob 18.00:
POLISJA ŽITOMIR – OLIMPIJA 1:1 (1:1) 0:2
Kušnirenko 2.; Florucz 11.
(v Glivicah na Poljskem)

Sodnik: Miloš Milanović (Srbija)


Četrtek ob 19.00:
UNIVERSITATEA CRAIOVA – MARIBOR 0:0 (-:-) 0:2

Sodnik: Jasmin Šabotić (Luksemburg)

Izidi prvih tekem so v krepkem tisku.