Luciano Moggi (za njim napis
Luciano Moggi (za njim napis "zakon je enak za vse") ob odhodu s sodišča ni želel dajati komentarjev. Foto: EPA

Prvostopenjsko sodišče je odločilo, da je Moggi, ki so mu že prej naložili kazen dosmrtne prepovedi udejstvovanja v nogometu, kriv športne prevare. Tožilci so zanj zahtevali še štiri mesece višjo kazen. 74-letni Italijan razsodbe ni želel komentirati, njegov odvetnik pa je napovedal, da se bo na odločitev pritožil.

Obsojeni tudi vodilni možje Lazia in Fiorentine
Afera s prirejanjem izidov je izbruhnila leta 2006, ko sta bila Juventusu odvzeta naslova italijanskega prvaka za sezoni 2004/05 in 2005/06. "Stara dama" je morala takrat v drugo ligo. Kaznovani so bili še Milan, Fiorentina, Lazio, Reggina in Arezzo.

Skupaj je sodišče zaporne kazni naložilo 16 ljudem, med njimi je največ sodnikov. Na eno leto in tri mesece zapora je bil obsojen tudi predsednik Lazia Claudio Lotito. Enaka kazen je doletela lastnika Fiorentine, brata Diega in Andreo Della Valleja.

Paolo Bergamo in Pierluigi Pairetto, ki sta skrbela za delegiranje sodnikov, bosta morala v zapor za tri leta in osem mesecev oziroma eno leto in enajst mesecev. Osem oseb je bilo oproščenih.
Letos so se pojavila namigovanja, da naj bi se pojavili dokazi, da je v Calciopoli vpleten tudi Inter, ki so mu leta 2006 podelili odvzeti naslov Juventusu. Razplet teh obtožb še ni končan.